Gaziantepler, prim borçlarınızı varsa bu yapılandırmayı kaçırmayın! TBMM’nin gündeminde yeni af ve yapılandırma yasası var! İşte sıcak gelişmeler

Gaziantepler, prim borçlarınızı varsa bu yapılandırmayı kaçırmayın! TBMM’nin gündeminde yeni af ve yapılandırma yasası var! İşte sıcak gelişmeler
23 Ocak 2023 tarihinde açıklanan vergi borçları affı ve yapılandırılmasına ilişkin paket, şimdilerde vatandaşların gündeminde. TBMM’ye gelen paketin yürürlüğe gireceği tarih ise merak konusu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bir süredir üzerine çalıştığı bilinen kapsamlı af ve yapılandırma paketine ilişkin ilk müjde, 23 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen üç saatlik Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Toplantı sonrası ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları duyurdu. Vatandaşlara bir de af ile yapılandırma müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gözler Ankara’ya döndü.

Yeni yapılandırma paketi kapsamında nelerin yer alacağı vatandaşlar nezdinde merak konusu iken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre, düzenlemeyle birlikte; vergi daireleri, SGK, gümrük müdürlükleri, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kurumların alacaklarını içeren geniş kapsamlı bir af planlandı. Ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine alacağı merak edilen vergi affı ve yapılandırmasına ilişkin düzenlemeye dair sıcak gelişmeler yaşandı.

YASALAŞMA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından yeni vergi paketinin TBMM’ye ne zaman geleceği merak konusu haline gelmişti. Vatandaşlara 2.000 TL’nin altında olan borçları için af olanağı tanıyacak olan yeni paket kapsamında aynı zamanda 2.000 TL’nin üzerinde olan tüm kamu borçları için de yapılandırma olanağı tanındı. Bu nedenle pek çok kişinin gündeminde olan yeni paket için geri sayım başladı.

Öncelikle ilgili komisyona gidecek olan, ardından TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştırılacak olan yeni af ve yapılandırma paketi, Resmi Gazete’den yayınlanan kararname ile yürürlüğe sokulacak. Şubat ayı içerisinde yasallaştırılacak olan yeni af ve düzenleme paketi kapsamında net bir tarih ise henüz yok.

VERGİ AFFI OLDUKÇA KAPSAMLI OLACAK

Yapılandırma kapsamında yer alan kesim için borçların yüzde 90’ına kadar faizinin silinmesi, peşin ödemede ekstra yüzde 25 indirim ve 48 aya varan vade sunulacakken; paketin kapsamı da oldukça geniş olacak. Yeni paketin kapsamına ilişkin son açıklama ise, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan şu sözler ile geldi:

“Kanun kapsamında sicillerinde 5 ila 95 puan cezası olan kişilerin cezalarını sıfırlamış oluyoruz. 2,5 milyona yakın vatandaşımız ehliyetinin belirli bir süre ile alıkonulması işlemi de bu şekilde ortaya çıkmış olacak. Alkollü ve uyuşturucuyla araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet verenler hariç olmak üzere tüm trafik cezalarının puanlarını silmiş oluyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.