Kalp Krizi Riskini Azaltan Besin Açıklandı! ABD’li Bilim Adamlarından Mucize Besin Açıklaması!

Kalp Krizi Riskini Azaltan Besin Açıklandı! ABD’li Bilim Adamlarından Mucize Besin Açıklaması!
Kalp krizi nedeniyle yaşanılan ölümler bir hayli fazla. Kalp krizi riskini azaltmak için ABD’li bilim adamlarından besin tavsiyesi geldi! Eğer düzenli tüketilirse mucize etkisi yaratıyor! İşte o besin…

Kalp krizi oldukça yaygın ölüm nedenleri arasında bulunuyor. Günden güne yayılan bu durum için ABD’li bilim insanlarından besin tavsiyesi geldi! Eğer bu besin düzenli tüketilirse mucize denilebilecek bir etki yaratıyor!

Yapılan araştırmalar sonucunda haftada 2 porsiyon yenilen yağlı meyvenin kalp krizi riskini azalttığı ortaya çıktı. ABD’li bilim adamları bu yeni çalışmayı ortaya koydular. Journal of the American Heart Association’ta yayımlanan çalışmada, konuya ilişkin bilgiler ortaya konuldu.

RİSKİ AZALTIYOR

Özellikle avokadonun faydalarına dikkat çekilirken, tereyağı, peynir yada işlenmiş et yerine yenildiği zaman hem erkek hem de kadınlar için kalp krizi riskinde azaltma yaptığı ortaya çıktı.

68 binden fazla kadın ve 41 binden fazla erkek üzerinde bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışma sonrasında haftada en az iki porsiyon avokado yemek, kalp krizi riskini avokado yememeye yada nadiren yemeye oranla %21 oranında azalttığı ortaya çıktı.

YARIM AVOKADO

Yapılan araştırma sonrasında ise yenmesi gereken avokado porsiyonunun ortalama olarak 80 gram ağırlığındaki yarım avokado olarak tanımlandığı ifade edildi.

Amerikan Kalp Derneği’nin Epidemiyoloji ve Önleme Konseyi başkanı Cheryl Anderson ise araştırmayla alakalı olarak şunları dile getirdi: Hiçbir gıda düzenli olarak sağlıklı bir diyet yemek için çözüm olmasa da bu çalışma avokadoların olası yararlarına sahip olduğuna birer kanıt olmuştur, ifadelerini kullandı.

Önerilen, sebze ve meyveler açısından zengin olan Akdeniz diyeti gibi sağlıklı yeme alışkanlıkların iyileştirmek için umutsuz bir şekilde stratejilere gerek var mı diye konuşmasına ekledi.

BİR SENEDE 18 MİLYON KAYIP

Dünya Sağlık Örgütü verilerine baktığımızda ise, kardiyovasküler hastalıklar her sene ortalama olarak 18 milyon can alıyor. Dünya genelinde en çok hayatın kaybedilmesine neden olan hastalık olarak ön plana çıkmakta.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ise kap hastalıklarının sadece ABD’de her 36 saniyede bir can kaybına neden olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.