Yüzde 50 Hibeli Kırsal Kalkınma Destekleri İçin Başvuru Süreci Devam Ediyor!

Yüzde 50 Hibeli Kırsal Kalkınma Destekleri İçin Başvuru Süreci Devam Ediyor!
Çok çeşitli başlıklar altında çiftçileri desteklemeye devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, 2023 yılının başı itibari ile duyurmuş olduğu Kırsal Kalkınma Destekleri için çiftçilere seslendi. Başvuruların tamamlanması adına son aya girildiğini belirten bakanlık, detayları paylaştı. Peki, Kırsal Kalkınma Desteklerinden kimler, hangi alanlarda yararlanabilecek? İşte detaylar...

Ülke içi tarımsal üretimin artması ve dolayısı ile de bu alanda dışa bağımlılığın azalması adına çiftçilere ve tarımsal alanlarda faaliyet göstermek isteyen girişimcilere destek veren Tarım ve Orman Bakanlığı, 2023 yılına girilmesi ile birlikte yeni bir destek alanı hakkında daha duyuru yayınlamıştı. “Kırsal Kalkınma Destekleri” başlığı altında farklı alanlarda yapılan yatırımları yüzde 50 oranında destekleyeceğini ifade eden bakanlık, ilgili projesine ilişkin detayları paylaştı.

2022 yılında da yürürlükte olan Kırsal Kalkınma Destekleri için yeni bir açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni yılın desteklerinden yararlanmak isteyenlerin, bir ay içerisinde başvurularını tamamlamak zorunda olduklarına dikkat çekti. Bakanlığın destek projesinin ayrıntıları, merak konusu oldu.

SON BAŞVURU TARİHİ DUYURULDU!

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri projesi için başvuru detayları belli oldu. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre son başvuru tarihinin 28 Şubat olarak belirlenmiş olduğu bilgisi kaydedildi. Projenin bireysel sulama sistemlerini kapsadığını belirten kamu kurumu, başvuruların İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüklerinde oluşturulmuş olan İl Proje Yürütme Birimlerine şahsen yapılması gerektiğini bildirdi.

YATIRIM DESTEKLERİNİN DETAYLARI AÇIKLANDI!

Hibeye esas olan mal alım tutarı kapsamında 1 milyon TL’ye kadar olan fiyatlandırılmış olan projelere yüzde 50 oranında hibe desteğinin verileceğini belirten bakanlık, yatırım konularını ve şu şekilde sıraladı:

  • Tarla içi yağmurlama sulama sisteminin kurulumu
  • Tarla içi damla sulama sisteminin kurulumu
  • Tarla içi yüzey altı damla sulama sisteminin kurulumu
  • Tarla içi mikro yağmurlama sisteminin kurulumu
  • Center Pivot veya Lineer sulama sisteminin kurulumu
  • Tarımsal sulama amacı ile güneş enerji sistemlerinin kurulumu
  • Tamburlu sulama sisteminin kurulumu
  • Akıllı sulama sisteminin kurulumu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.