Çin’den Yeni Otomobil Sevkiyatı! Yeni Model Chery’ler Türkiye’ye Geliyor!

Çin’den Yeni Otomobil Sevkiyatı! Yeni Model Chery’ler Türkiye’ye Geliyor!
Çin’den yola çıkan araç sevkiyatları başladı. Çin’in Wuhu Limanı’ndan yola çıkan gemi ile Türkiye sevkiyatını başlatan Çin, yeni Chery modellerini Türkiye’ye gönderdiğini açıkladı. İşte detaylar...

2023 yılının bahar ayalarında Türkiye pazarına girmeyi hedefleyen Chery, Çin’den ilk otomobil sevkiyatına başladı. TIGGO 8 Pro, TIGGO 7 Pro ve OMODA 5’inde içerisinde yer aldığı ilk sevkiyat, Çin’in Wuhu Limanı’ndan yapıldı. Chery OMODA 5 modeli, TIGGO’nun ilk küresel modeli olma özelliğine sahip. Türkiye pazarında da yer alacak olan bu model, büyük bir merak uyandırdı.

‘TÜRKİYE CHERY İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZAR’

Çin’in Wuhu Limanı’ndan gerçekleştirilen sevkiyat ile ilgili olarak Chery Otomobil Sanayi ve Ticaret A.Ş Başkanı Fenghuo Si açıklamalarda bulundu. Chery Otomobil Sanayi ve Ticaret A.Ş Başkanı Fenghuo Si yaptığı açıklamalarda; ‘’Türkiye, mükemmel bir coğrafi konuma ve gelişmiş otomotiv endüstrisine sahip bir ülke, Avrupa ve Asya’ya yayılmış durumda. Ayrıca Türkiye, Chery için her zaman en önemli stratejik pazarlardan biri oldu. Chery Otomobil Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak bölge için bağımsız bir ekip ve işletme organizasyonu kurarak yatırım yaptık. Daha önce yaptığımız pazar araştırması ve müşteri beklentileri analizlerine dayanarak, limanımızdan ayrılan üç modelimiz, Chery’nin en güncel teknolojisini temsil ediyor.’’ ifadeleri yer aldı.

DÜNYADA SEKSENDEN FAZLA ÜLKEDE SATIŞA SUNULDU

Chery’nin, dünyanın 80’den fazla ülkesinde satışa sunulan TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve ilk küresel modeli olan OMODA 5’in ilk partileri, 20 Ocak 2023’te Çin’in Wuhu Limanı’ndan Türkiye’ye sevki gerçekleştirildi. Chery’nin bugüne kadarki küresel satış hacmi, 2,35 milyon adet ihracat dahil olmak üzere, 11,1 milyon adedi aşmıştır. Bugünlerde Türkiye otomobil piyasasına girmeye hazırlanan Chery’nin en yeni modelleri ve en son teknolojiye sahip modelleri Türkiye iç pazarında satışa sunulacak. Ülkemize sevkiyatı gerçekleştirilen Chery modellerinin, Türkiye iç otomobil pazarında kaç paraya satışa sunulacağı henüz bilinmiyor. Chery markasına ait modellerin güncel teknolojik özellikleri ve üç farklı tasarıma sahip modellerinin, iç pazarda büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.