EYT Açıklaması Yine Kafaları Karıştırdı! EYT’liler Prim Gününe Takıldı!

EYT Açıklaması Yine Kafaları Karıştırdı! EYT’liler Prim Gününe Takıldı!
EYT’de son aşamaya gelindiği şu günlerde, EYT’lilerin kafasını karıştıran yeni bir konu gündem oldu. Yapılan açıklamalarda, emeklilikte yaşa takılanların şimdi de prim şartına mı takıldığı anlaşılamadı. İşte detaylar...

EYT konusu uzun zamandır milyonlarca kişinin gündemi yer alıyor. 30 Ocak tarihinde meclise gelen EYT düzenlemesi için artık 2 Şubat günü bekleniyor. Son günlere gelinen EYT düzenlemesinde, emeklilikte yaşa takılanların kafası bir kez daha karıştı. Yaş şartının ortadan kaldırılmasından sonra şimdi de prim şartı gündeme geldi. EYT düzenlemesinin en başından beri 5 bin prim gününün doldurulması şartı aranıyordu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'de sigortalılık süresi ve prim gün sayısını dolduran, 9 Eylül 1999 öncesi sigortalı çalışan herkesin emeklilik hakkı kazanacağını açıklanmıştı.

EYT’LİYE PRİM ŞARTI GELDİ

Yasa teklifinde, SGK giriş yılları baz alınarak, kadın ve erkek EYT'liler için gerekli prim gün sayısı 5 bin günden 5 bin 975 güne kadar çıkabiliyor. Ancak, bugüne kadar hükümet tarafından yapılan açıklamalar da söz konusu prim gününün, emekli olmak için kadın ve erkeklerin 5.000 gün pirim sayısını doldurmalarının yeterli olduğu yönünde idi. Yapılan bu açıklamalar ile emeklilikte yaşa takılanlar bu kez de prim gün sayısına takılmış oldu. Bu durum vatandaşta kafa karışıklığına neden olurken aynı zamanda da tepkilerin yükselmesine neden oldu.

MAAŞLAR MARTTA YATACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu hem EYT’lilerin ne zaman maaş alacağına hem de EYT’lilerin daha az maaş alacağına dair yapılan yorumlara cevap verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu açıklamalarında şu cümleleri kullandı; ‘’Mart itibarıyla, şubatta başvuran bütün emeklilerin martta maaşlarını alabilme imkanları söz konusudur. EYT'liler daha az mı maaş alacak? soruları ise, tamamen gerçek dışıdır. EYT’lilerin farklı statüsü söz konusu değil.’’

EYT 2 ŞUBATTA PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA GÖRÜŞÜLECEK

30 Ocak günü meclise sunulan EYT düzenlemesinin, 2 Şubat Perşembe günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi bekleniyor. EYT düzenlemesinin en geç önümüzdeki haftanın salı ya da çarşamba günü ise yasalaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.