İlim Yayma Cemiyeti genel kurulu gerçekleşti... Arslan Güven Tazeledi

İlim Yayma Cemiyeti genel kurulu gerçekleşti... Arslan Güven Tazeledi
Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Tek listeyle gidilen Genel Kurulda İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, yeniden başkanı seçilerek güven tazeledi.

Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Tek listeyle gidilen Genel Kurulda İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, yeniden başkanı seçilerek güven tazeledi. İlim Yayma Cemiyeti’nin ulu bir çınar olduğunu belirten Arslan, Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için çalışmalar yapan ve birçok gencin yetişmesinde büyük payı olan cemiyetin bir ilim ve irfan yuvası olduğunu söyledi. Geçmiş dönemde yapılan hizmetleri aktaran Arslan, İlim Yayma Cemiyeti’nin yeni hizmet binasının yakın zamanda hizmete açılacağını duyurdu. Sahn-ı Seman projesini de bu yıl faaliyete geçireceklerini belirten Arslan, “Yeni dönemde de hep birlikte daha iyi hizmetlere imza atmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz inşallah” dedi.

İLİM YAYMA CEMİYETİ’NDE MEHMET EMİN ARSLAN GÜVEN TAZELEDİ

Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Tek listeyle gidilen Genel Kurulda İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, yeniden başkanı seçilerek güven tazeledi.

İLİM YAYMA CEMİYETİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi hizmet binasında gerçekleştirilen genel kurula; İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile üyeler katıldı.

İLİM YAYMA CEMİYETİ BİR İLİM VE İRFAN YUVASI

Genel Kurulda konuşan İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, İlim Yayma Cemiyeti’nin ulu bir çınar olduğunu belirterek, Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için çalışmalar yapan ve birçok gencin yetişmesinde büyük payı olan cemiyetin bir ilim ve irfan yuvası olduğunu söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin 1951 yılında 68 kişi tarafından kurulduğunu ve bu günlere geldiğini anımsatan Arslan, “Biz cemiyetimizi kuran 68 kişiye ondan sonra bugüne ulaşmasına vesile olmuş emekleriyle gayretleriyle tüm üyelerimize ve bunlardan rahmete kavuşmuş olan, bütün üyelerimize, çalışanlarımıza ve bağışçılarımıza dua ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

YARIM ASRA AŞKIN GEÇMİŞİYLE ÇOK BÜYÜK HİZMETLER VERDİ

Milli ve manevi değerleri ihya ederek geleceğe taşımak, ilim ve irfan çalışmaları ile Türkiye’yi en iyi yerlere ulaştırma gayretiyle 11 Ekim 1951 tarihinde kurulan İlim Yayma Cemiyeti’nin günümüze kadar yapmış olduğu çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Arslan, kurulduğu günden bu yana yarım asra aşkın geçmişiyle yetiştirdiği neslin çok büyük hizmetler verdiğine söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin ulu bir çınar olduğunu vurgulayan Arslan, “İlim Yayma Cemiyeti Türkiye'mizin son 70 yılına damga vurmuş, zor süreçlerde genç nesillere yön vermiş müstesna kurumlarımızdan biri. Bizlerde 2005 yılında Gaziantep’imize İlim Yayma Cemiyeti’nin şubesini kurduk. İlim Yayma Cemiyeti kurucularından olmaktan mutluluk ve onur duyduğum bir kurumdur. Başta rahmetli Mithat Sevin başkan olmak üzere, sonrasında da değerli hocam Ahmet Kölemen bu bayrağı en güzel şekilde taşıdılar. Emeklerinden ötürü bugüne kadar çaba sarf eden tüm yönetim kuruluna ve cemiyetin değerli üyelerine tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

2 YILLIK SÜREÇTE ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATTIK

Geçmiş dönemde yapılan hizmetleri aktaran Arslan, “2 yıllık süreçte önemli hizmetlere imza attık. Aldığımız bu bayrağı daha yukarıya taşıma noktasında yönetim kurulu üyelerimizle birlikte elimizden gelen gayreti gösterdik. Göre başladığımızda kendimize 3 hedef koyduk. Bu hedeflerimizin birincisi yeni hizmet binası. İkincisi eğitim ve gençlik merkezleri oluşturulması. Üçüncüsü de İlim erbabı yetiştirme noktasında Buhara Akademi projesini hayata geçirmek. Allah nasip etti bu 3 projemizde de pratiğe dökeceğimiz noktaya geldik. Yeni şube hizmet binamızı yakın zamanda hizmete açacağız. Karagöz Caddesinde hizmete açacağımız yeni hizmet binamızın 4. ve 5. katlarında eğitim ve gençlik merkezleri oluşturulacak. Allah’ın izniyle Sahn-ı Seman projesini de bu yıl faaliyete geçiriyoruz. Yeni dönemde de yönetim kurulu üyelerimiz ve bütün üyelerimizle birlikte daha iyi hizmetlere imza atmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz inşallah” dedi.

KUTSAL KİTABIMIZ KURAN-I KERİM’E YAPILAN ALÇAK SALDIRIYI LANETLİYORUZ

İsveç’te, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına da sert tepki gösteren Arslan, “Geçtiğimiz günlerde İsveç'te kutsal kitabımız, bizim anayasamız, rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Bu iğrenç saldırı Avrupa’da artarak devam eden İslam düşmanlığının bir başka tezahürüdür. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İsveç makamlarını bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya ve tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İslam düşmanlığına karşı dayanışma halinde somut tedbirler almaya çağırıyoruz” dedi.

YENİ YÖNETİMİN GAZİANTEP’İMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLERİM

İlim Yayma Cemiyeti Genel Kurulu’nun Gaziantep ve ülke için hayırlı olmasını dileyen Arslan, “İnşallah yeni yönetimimizle bu bayrağı biraz daha yukarıya taşıyacağız. Bu vesileyle yeni yönetimin Gaziantep’imize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan’ın güven tazelediği genel kurulda Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu: İbrahim Büyük, Doç. Dr. Ali Aytek, Mustafa Alpdoğan, Şevket Topaloğlu, M. Akif Tuncer, Mehmet Metin Taşkın, Hilmi Öztürk, İbrahim Altınova, Ahmet Ünalan, İbrahim Halil İlgi, Eyüp Gümüş, Necmettin Tayyip Karaoğlu ve Ahmet Yavuz.”

DENETLEME KURULU ÜYELERİ

Denetleme Kurulu Üyeleri: “Ahmet İhsan Kaya, Ercan Ertuğrul, Hüseyin Kurşun, Abdullah Bozkurt, Deniz Dikme ve Mehmet Sonercan.”

GENEL MERKEZ DELEGE ÜYESİ

Genel Merkez Delege Üyesi: “M. Emin Arslan, Mehmet Fatih Evyapan, Ahmet Gök, Bayram Çetin, Ahmet Çelik, Muhittin Şimşek, Dr. Mehmet Demir ve Musa Bozteke.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.