İphone 14 Sayesinde Hayatta Kaldılar! Kaza Sonrasında İphone 14 İmdatlarına Nasıl Yetişti?

İphone 14 Sayesinde Hayatta Kaldılar! Kaza Sonrasında İphone 14 İmdatlarına Nasıl Yetişti?
Dünya devi İPhone bakın nasıl hayat kurtardı! İPhone 14 uydu bağlantısıyla çalışan Acil SOS özelliği iki kadının hayatını kurtarmasına yardım etti! Telefonun bu özelliği sayesinde iki kişinin hayatı kurtuldu! İşte detaylar...

Oldukça popüler olan telefon markalarından biri iki kadının hayatını kurtardı! Telefonun bir özelliği sayesinde iki kadın hayata tutundu.

Shifdelete’de yer alan bilgilere göre, iPhone hayat kurtardı. Telefonun içinde bulunduğu bir özellik sayesinde Kanada’da iki kadın hayata yeninde tutunmuş oldu. Ölümden döndüler. Bu özellik sayesinde iki can yeniden hayata bağlandı.

KAZA SONRASINDA TELEFONLAR ÇEKMEDİ

Paylaşılan habere göre, Kanada’da kar nedeniyle iki kadın kaza yaptı. Oldukça kar yağışlı bir yer olan Kanada’da kış aylarından ulaşım noktasında bu tarz olaylarla karşılaşılabiliyor. Kazan yapan iki kadın, telefonlarının çekmemesi sonucunda kimseye ulaşamadılar.

Geçirdikleri kaza sonrasında telefonla kimseye ulaşamayan iki kadın bakın iPhone telefonların hangi özelliğinden yararlandılar. Kaza sonrasında kimseyle iletişim kuramayan kazazedeler, iPhone sayesinde hayatta kalmayı başardılar.

İletişim için iPhone 14’ün Acil SOS özelliğiyle hayatta kalmayı başardılar. iPhone 14’ün içinde bulunan Acil SOS özelliğini kullanarak, iletişim kurmayı başardılar. Bu sayede yardım için çağrıda bulundular. Kısa bir sürede de yardıma kavuşmuş oldular.

ACİL SOS ÖZELLİĞİ

Kaza geçiren iki kadın, Acil SOS özelliğini kullandılar. Bu özellikle ile Apple çağrı merkezine mesaj ve kaza yaptıkları konumun bilgisini aktardılar. Bu bilgiler sonrasında iletişim kurmaları ve yardıma erişmeleri daha kolay oldu.

Apple da Kanada’nın çağrı merkezi olan Northern911 numarasını aradı ve gerekli iletişimi kurdu. Northern911 numarasını arayarak, kazazedelerin durumunu iletti ve gerekli çalışmaların yürütülmesine yardım etti. Bu iletişim sonrasında kaza yapan kadınlara yardımın gitmesi daha kolay oldu.

SADECE ABD’DE VAR

Acil SOS uydu bağlantısı özelliği sayesinde, hayatları kurtulmuş oldu. Apple markanın bu özelliği Kasım ayı içerisinde tanıtımı yapıldı. Ancak bu özellik şu an sadece Amerika Birleşik Devletleri’nden kullanılabilir.

Ancak Acil Sos özelliği kısa bir süre içinde ülkemize ve daha birçok iPhone 14 satılı olan ülkelere kademe kademe gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.