Gaziantepli Öğrencilerin Dikkatine! Bakanlık 17 Bin 12 TL Tutarında Destek Verecek! Başarı Teşvik Programı Başvuruları Nereden Yapılır?

Gaziantepli Öğrencilerin Dikkatine! Bakanlık 17 Bin 12 TL Tutarında Destek Verecek! Başarı Teşvik Programı Başvuruları Nereden Yapılır?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusunun ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın harekete geçmiş olduğu Başarı Teşvik Programı’nın detayları belli oldu. Öğrencilerin eğitim düzeylerine göre hesaplara aktarılacak olan destek tutarları merak edildi. İşte 2023 Başarı Teşvik Programı’nın detayları…

Geride bırakmış olduğumuz senenin son kabine toplantısından sonra Başarı Teşvik Programı’nı duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödemelerin gelecek dönem itibari ile hesaplara aktarılacağını ifade etmişti. 2023 yılına girilmesi ile birlikte Başarı Teşvik Programı ödemeleri sıklık ile arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Program dahilinde olan ödeme hizmetleri merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilecek olan Başarı Teşvik Programı, ikinci dönem itibari ile başvuruları kabul etmeye başlayacak. Başarılı olan tüm öğrencilere, bakanlık eli ile farklı tutarlarda ödemeler yapılacak.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI DESTEKLERİ NE KADAR 2023?

Sosyal medya hesabı üzerinden Başarı Teşvik Programı’na ilişkin bir görsel yayınlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 7 farklı başlık altında ödenecek olan yardım tutarlarını ve içeriklerini şu şekilde sıraladı:

  • Okulunda ilk 5’e, sınıfında ise ilk 3’e giren öğrencilere: Senede iki kez net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar
  • Lise sınavında yüzde 5’lik dilimde yer alan öğrencilere: Tek seferliğine net asgari ücretin 2 katına kadar
  • Meslek lisesi mezunu çalışanlara: Senede dört kez net asgari ücret kadar
  • Üniversiteye giriş sınavında ilk 500 bin içerisinde yer alan öğrencilere: Tek seferliğine net asgari ücretin üç katına kadar
  • Fakültesinde ilk 5’e giren öğrencilere: Asgari ücretin iki katına kadar
  • Üniversiteye giriş sınavında ilk 500 içerisinde yer alan öğrencilere üniversite hayatları boyunca yol, barınma ve burs yardımı
  • Tüm ihtiyaç sahibi olan öğrencilere senede iki kez KPSS, YDS ve YKS giriş ücreti desteği

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenmiş olan Başarı Teşvik Programı, başarılı öğrencilerin ve dolayısı ile de ailelerinin dikkatlerini çekmeyi başardı. Söz konusu programdan nasıl yararlanacaklarını merak eden vatandaşlar, başvuruların nereden yapılacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapılmazken ikinci dönem başvurularının şubat ayının ilk haftasında kabul edilmeye başlanacağı tahmin edildi. Yardım başvuruları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından kabul edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.