Gaziantep'te EYT'lilere Bir Müjde Daha Geldi! Maaşın Yanında 15 Bin TL'lik Karşılıksız Ödeme De Yatırılacak! Detaylar Belli Oldu!

Gaziantep'te EYT'lilere Bir Müjde Daha Geldi! Maaşın Yanında 15 Bin TL'lik Karşılıksız Ödeme De Yatırılacak! Detaylar Belli Oldu!
Bugün Meclis süreci başlamış olan EYT yasasının detayları kamuoyu ile paylaşılırken EYT’li vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme daha yaşandı. Emekli maaşlarının yatması için işlemleri başlatacak olan EYT’li vatandaşlara, banka seçimleri doğrultusunda 15 bin TL’ye kadar ek ödeme yatacağı bildirildi. İşte EYT’lileri yakından ilgilendiren ek ödeme sürecine ilişkin ayrıntılar…

2022 yılının temmuz ayında başlayan ve milyonlarca vatandaşı seneler sonra umutlandıran EYT düzenleme çalışmaları, bugün nihayet önemli bir gelişme ile gündeme geldi. Daha önce yapılan açıklamalar doğrultusunda aralık ayının başında Meclis’e sunulması beklenen EYT düzenlemeleri, geçtiğimiz hafta milletvekillerinin imzasına sunulmuştu. İmzaların atılmasının ardından ilgili yasa teklifi bugün itibari ile Meclis Başkanlığı’nın onayına sunuldu. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT’li vatandaşların yüzlerini güldürürken ilgili grupta yer alan hak sahiplerini sevindiren bir gelişme daha yaşandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzalanan maaş ödemeleri protokolü kapsamında bankalardan maaş hesapları karşılığında promosyon alma hakkı bulunan emeklilere, EYT’li vatandaşların da dahil edileceği bildirildi. Söz konusu bildirinin ardından bankaların EYT’liler için hazırlık aşamasında oldukları promosyon kampanyalarının detayları belli oldu.

EYT’LİLER İÇİN PROMOSYON HAZIRLIĞI BAŞLADI!

Emekli müşteriler hem kamu bankalarının hem de özel bankaların en önemli kalemlerinden birisini oluşturmaktadır. Düzenli maaş gelirleri sayesinde tüm banka ürünlerinden rahatlık ile yararlanabilen emekliler için farklı kampanyalar düzenleyen bankalar, emekli müşteri sayılarını artırmak amacı ile de promosyon ödemelerini yüksek seviyelerde tutmaya çalışırlar. Bu noktada yeni yılın gelmesi ile birlikte hızlanan EYT çalışmalarının ardından bankaların yeni bir promosyon hazırlığı içerisine girdikleri öğrenildi.

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkına kavuşmasını sağlayacak olan EYT yasası kapsamında emekli müşteri sayılarını artırmak isteyen bankaların, 7 bin 500 TL’den 15 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi hizmeti sunacakları ileri sürüldü.

EYT’LİLER PROMOSYON ÖDEMESİNİ NASIL ALACAKLAR?

EYT’li vatandaşlar yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte emeklilik işlemlerini başlatacaklar. İşlemlerin başlaması ile birlikte SGK aracılığı ile veya e- devlet sistemi üzerinden banka seçimi yapılacak. İlk maaşın ilgili bankaya yatmasını takiben 3 gün içerisinde hak edilen promosyon tutarları da hesaplara aktarılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.