Kredi Başvurusunda Bulunmak İsteyenler Dikkat! Kredi Puanını Arttırmanın Yolları Açıklandı!

Kredi Başvurusunda Bulunmak İsteyenler Dikkat! Kredi Puanını Arttırmanın Yolları Açıklandı!
Kredi kullanmak isteyenler için ilk kapı banka kredileri olmakta. Krediler, ihtiyaç sahibi başvurusu sonrasında kredi notunu göz önünde bulundurarak veriyor! Peki kredi puanını arttırmanın yolları nelerdir? İşte detaylar...

İhtiyaç sahiplerinin ilk adresi banka kredileri oluyor. Krediler, başvurular yapıldıktan sonra kredi notu dikkate alınarak verilmekte. Kredi notu düşük olursa kredi çıkmayabilir. Kredi notunu düşüren ve yükselten sebepler nelerdir? Kredi notu nasıl yükseltilir?

Ev, araç, ihtiyaç kredi duyan birçok kimsenin ilk adres yeri bankalar oluyor. Vatandaşlar düşük oranda faizli kredi arayışına giriyor. Bunun yanı sıra önemli olan başka bir nokta ise müşterilerin kredi notları. Eğer kredi notu düşükse banka kredi vermeyebiliyor.

PUAN ARTTIRMANIN YOLLARI

Fakat banka kredisini yükseltmenin de birtakım yolları olduğu açıklandı. Hangi yollarla kredi notunun yükseleceği açıklandı.

Eğer kredi borcu zamanında ödenmezse, bu durum kredi notu puanınız için eksi bir puan olarak karşınıza çıkar. Ama eğer kredi kartı ödemelerini son ödeme tarihinde önce yaparsanız ve bu durumu da sürekli bir şekilde tekrar ederseniz, işte bu durumda kredi notunuzu yükseltmiş olursunuz. Böylece başvuru durumunda kredi puanınız yüksek çıkacaktır.

KISA ZAMANDA PUAN YÜKSELTME

Bunların yanı sıra kredi kartınızın borcunu öderken, minimum tutar yani asgari tutarı değil de borcun hepsini ödeyecek olursanız kredi puanınız bu durumda da yükselmiş olur. Üstelik 1 ay gibi kısa bir zaman içerisinde kredi notunuz 100-150 puan arasında yükselme meydana gelir.

Kredi notunuzu yükseltmek için çoğunlukla 1-6 ay gibi bir zaman yeterli olmaktadır. Ancak eğer kara listede adınız varsa bu süre 2 seneye kadar çıkmaktadır.

KREDİ NOTU NE DEMEK?

Kredi notu, müşterinin banka işlemleri sonrasında verilmektedir. Sayısal bir değer olan kredi notu bankalarda ne kadar kredi ve kredi kartı limitinizin mevcut olduğunu, risk bakiyenizin ne kadar olduğunu, ödeme performansınızın nasıl bir durumda olduğuna dair bilgiler taşımaktadır.

Kredi notunda; 0-699 en riskli, 700-1099 orta risk, 1100-1499 az risk, 1500-1699 iyi, 1700-1900 puan ise çok iyi olarak anlam ifade etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.