Emekli Vatandaşların Dikkatine! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 3 Maaş Birden Alabilirsiniz!

Emekli Vatandaşların Dikkatine! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 3 Maaş Birden Alabilirsiniz!
Sosyal Güvenlik Kurumu bugünlerde EYT yasası ile sık sık gündeme gelirken emekli vatandaşları ve emeklilik hakkı elde etme imkanı olan diğer vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. İlgili şartları sağlayan vatandaşların, 3 emekli maaşı birden alabileceği bildirildi. İşte detaylar…

8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren bir sigorta kanunundan ötürü senelerdir emekli olamayan vatandaşlar için bugün önemli bir gelişme yaşandı. Meclis Başkanlığı’nın onayına sunulan EYT yasa teklifi gündeme bomba gibi düşerken Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 3 maaş birden alınabileceği öğrenildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan düzenleme ve yürürlükte olan yasalar sayesinde vatandaşların birden fazla emekli maaşı alabilecekleri bildirildi. Zorlu ekonomik şartların ön planda olduğu şu günlerde tek emekli maaşı ile ay sonlarını getirmekte güçlük çeken vatandaşlar, bu bildirinin üzerine konuya ilişkin araştırmalara başladı.

KADINLAR İKİ MAAŞ BİRDEN ALABİLİYOR!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre SSK emeklisi olan bir kadın, kurumdan iki maaş birden emekli alabiliyor. Kadınlar, Bağ- KUR’lu olan eşlerinin vefat etmesi durumunda “dul aylığı” ismi verilen hizmetten yararlanabiliyorlar. Bu şekilde hem SSK emekli maaşı hem de Bağ- KUR dul maaşı alınabiliyor.

Emekli vatandaşın vefatı halinde geride kalan hak sahiplerine farklı oranlarda belirlenen maaş ödemeleri yapılıyor. Buna göre emekli vatandaşın SSK ve Bağ- KUR emeklisi olması halinde yüzde 50, Emekli Sandığı emekli olması halinde ise yüzde 75 oranında aylık bağlanıyor.

3 MAAŞA KADAR ÇIKABİLİYOR!

Sosyal Güvenlik Kurumu hak sahiplerinin belirlenen şartları sağlamaları durumunda kurumdan 3 maaşa kadar maaş alabileceklerini belirtti. Emekli kadının SSK maaşı, Bağ- KUR emeklisi eşinden kalan dul maaşı sayesinde çift maaş alabilen hak sahibi, ayrıca Emekli Sandığı emeklisi olan annesi ya da babasından kalan yetim aylığını almaya da hak kazanabiliyor. Böylelikle emekli bir kadın Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan kendi maaşı dahil olmak üzere toplamda 3 emekli maaşı birden almaya hak kazanmış oluyor. Söz konusu maaş ödemeleri için ise Sosyal Güvenlik Kurumu’na şahsen başvuru yapılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.