Mobil Cihazınızın Ömrünü Uzatın! Telefon Ustası Neler Tavsiye Etti?

Mobil Cihazınızın Ömrünü Uzatın! Telefon Ustası Neler Tavsiye Etti?
Cep telefonu kullanıcıları dikkat! Telefon bataryasından kaynaklı birçok sorunu kolaylıkla halledebilirsiniz! Telefon tamircisi Hıdır Yıldız’dan konuya dair ayrıntılı çözümler geldi…

Telefon kullananlar zaman içerinde pek çok sorunla karşılaşır. Bozulan telefonlar ise oldukça yüksek fiyatlarda tamir edilmekte. Bir kez tamir edilen telefon ise sonrasında daha sık bozulmaya başlıyor. Telefon sorunlarından ey yaygını ise batarya sorunları.

Eskişehir’de telefon bakım ve tamirciliği yapan Hıdır Yıldız, dükkâna gelen müşterilerin en fazla şikâyette bulunduğu konunun batarya olduğunu dile getirdi. Batarya sorunun hem yüksek maliyetle tamir edildiğini söyledi hem de bu soruna neden olan durumlara değindi.

TELEFON BATARYASI İÇİN TAVSİYELER

Telefon bakım ve tamirciliği ile uğraşan Hıdır Yıldız, konuya dair detaylar paylaşarak telefonun nasıl daha uzun ömürlü kullanılacağına değindi. Bu anlamda birkaç tavsiye verdi. Böylece telefon kullanıcıları daha az masrafla daha uzun ömürlü olarak telefonlarını kullanabilir.

Hıdır Yıldız, nasıl ki bir insan yemek yerken çalışamaz ise aynı şekilde telefonda şarja takılı durumdayken kullanılmaması gerekiyor. Eğer şarja takılı bir şekilde kullanıma devam edilirse telefonda ters gerilim meydana gelebilir ve bataryayı yakma gibi bir durum söz konusu olabilir, ifadelerini kullandı.

SABAHTAM AKŞAMA KADAR PRİZDE TAKILI KALMASIN

Telefonun şarj edilmesinde dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çeken Hıdır Yıldız konuşmasına şunları ekledi: Telefon için doğru şarj aletini seçmeye özen gösterilmeli. Şarj cihazları genel olarak 5 volt ile çalışır ve telefonlarda bu ayara göre uyumludur. Ancak bilinmeyen markalardan alınan cihazların volt değerinin yanlış olması durumunda telefonda bozulmalar meydana gelebilir. Buna göre volt değerinin 5 olması gerekmektedir. Eğer şarj değer 5 volt değil ise telefonunuz bozulmaya kadar gidebilir.

GECE BOYUNCA ŞARJ ETMEK DOĞRU MU?

Telefonlar için başka bir sıkıntılı durum ise sabahtan akşama kadar prize takılı bir şekilde durmaları. Uzun süre tam şarjda durması bataryanın ömrünü kısaltabilir. Bunun yanı sıra gece saatlerinde elektrik şebekelerinde yapılan bakımlar nedeniyle elektrikler gidip gelebilir. Bundan dolayı da telefonun zarar görme ihtimali vardır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.