Gaziantep’te yaşandığı iddia edilen tecavüz skandalında gerçek ortaya çıktı, herkes şaştı kaldı! Sosyal medyada yayılan o haber meğer…

Gaziantep’te yaşandığı iddia edilen tecavüz skandalında gerçek ortaya çıktı, herkes şaştı kaldı! Sosyal medyada yayılan o haber meğer…
Sosyal medyada paylaşılan bir haber, kısa süre içerisinde gündem olunca, gözler olayın gerçekleştiği Gaziantep’e döndü. Ancak olayın arka perdesi, çok geçmeden ortaya çıktı.

Sosyal medya platformlarının gelişmesi ve etkinliğini artırmasıyla birlikte, vatandaşların haber alabilecekleri mecralarda da artış yaşandı. Öyle ki, pek çok haber, yazılı basından önce internet gazetelerine, dolayısıyla da sosyal medyaya düşmeye başladı. Ancak, bu durum pek çok sorunu beraberinde getirdi. Bu sorunlardan biri de geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yaşandığı iddia edilen olayın yeniden gündem olmasıyla dikkat çekti.

Sosyal medyada kısa sürede bir haber yayılmış ve bir kişinin sadakatsizlik yaşaması nedeniyle aldatıldığı erkeğe, kadın kıyafeti giydirip, sonrasında da tecavüz ettiği iddia edilmişti. Olayın Gaziantep’te geçmesi, tüm gözleri Gaziantep’e çevirdi. Olayın arka perdesi çok geçmeden ortaya çıkarken; sosyal medyanın tehlike yönü de bir kez daha dikkat çekmiş oldu.

HABER DOĞRU ÇIKTI

Sosyal medya ya da internetin sağladığı en büyük avantajlardan biri, hiç kuşkusuz duyulan haberin doğruluğunun teyit edileceği çok fazla araç olması. Gaziantep’te yaşandığı söylenilen olay için yapılan teyit çalışmaları da sonuç verdi.

Teyit çalışmalarına göre, bir erkeğin kendisini aldatan eşinin sevgilisine tecavüz ettiği, hatta kadın kıyafeti giydirerek tecavüz ettiği doğru bir haber. Ancak doğru olmayan haberin tarihi.

HABER ESKİ ÇIKTI

İçerik açısından doğru olan haberin sosyal medya platformlarında yayılmasının ardından haberi araştıranlar, ilginç bir detay ile karşılaştı. O da detay da haberin tarihi. Zira, bu olay 2017 yılında Gaziantep’in merkez Şehitkamil ilçesinde yaşandı. 22 Aralık 2017 tarihinde yaşanan olayın yeniymiş gibi servis edilmesi ve yayılması, sosyal medyada geçmiş bir bilginin ne kadar hızla yayılabileceğini gösterdi. Bu da gelişmiş dijitalleşmenin risklerinden birini ortaya çıkardı.

Öte yandan söz konusu olayda, olaya karışan 1’i kadın olmak üzere 4 zanlı tutuklanmıştı. Olaydan sonra yakalanan 4 sanık hakkındaki mahkeme kararını 2019 yılında verdi. Her biri için 23 yıl 7’şer ay hapis cezası isteyen mahkeme, kararı onayladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.