Otomobil Sahipleri Dikkat! MTV Ödemesi İçin Son Gün 31 Ocak!

Otomobil Sahipleri Dikkat! MTV Ödemesi İçin Son Gün 31 Ocak!
MTV ilk taksiti yarın sona eriyor! Milyonlar araç sahibi için uyarı geldi, eğer ödeme yapmadıysanız trafiğe çıkamazsınız! İlk taksit ödemesi 31 Ocak’ta bitiyor! İşte detaylar...

Motorlu Taşıt Vergisi yılda iki taksit şeklinde ödemesi yapılıyor. Ocak ve temmuz ayında olmak üzere iki taksit şeklinde ödemeler oluyor. İlk taksit için 31 Ocak 2023 son gün olarak açıklandı! Araç sahipleri bu konuda uyarıldı!

MTV İLK TAKSİT ÖDEMESİ OCAY AYINDA

İlk taksit için yarın son gün! MTV Ocak ayı taksitini ödemeyen sürücülerin trafiğe çıkması yasaklanacak. MTV ödemeleri banka hesabı yoluyla yapılırken, ilk taksit ödemesi için 4 taksite bölme imkanı da mevcut.

Bankalar mobil uygulamalarıyla veya internet üzerinden yapılan MTV borç ödeme seçeneklerinde taksit sayıları farklılık gösterebilir. Bazı bankaların bu ödemeler için 2 taksit bazı bankların da bu ödemeler için 4 taksite kadar ödeme imkânı sağladığı paylaşılan bilgiler arasında.

BANKALARDAN KOLAYLIKLA ÖDEME İMKANI

Çalışılan bankanın mobil bankacılık uygulaması, internet bankacılığı veya Gib.gov.tr üzerinden kolay MTV ödemesi için işlem yapılabilir. Vergi dairesi ya da bankanın önünde uzun kuyruklarda beklemek yerine MTV ödemelerini kredi kartıyla kolayca yapılabilir.

Bunun yanı sıra MTV ödemesi kredi kartının hesap kesim tarihi sonrası yapıldığı takdirse ise ödeme bir ay daha ileriye attığını bilindiği gibi örnekle açıklayacak olursak hesap kesim tarihi 17/01/2023olan kredi kart sahibi biri 18/01/2023 tarihinde gerçekleştirdiği ödeme ile süresi 1 ay daha uzamış olduğu bilinmesi gerekiyor.

Bankaların kampanya tarihleri dışında yapılan ödemeler ise cezaya giriyor. Bu ödemeler için taksit imkânı sunulmuyor. Bu noktada belirtilen tarihler arasında ödemenin yapılmış olması önemli bir nokta olmaktadır.

TRAFİĞE ÇIKMAMA CEZASI VAR

Ödemelerin yanı sıra ilk taksit ödemesinin yapılmamış olması durumunda, sürücüleri trafiğe çıkamama cezacı bekliyor. Eğer 31 Ocak 2023 tarihine kadar MTV ilk taksit ödemesini yapmamış olursanız, trafiğe çıkamam gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.

MTV’ye ait ilk taksit ödemesi Ocak ayında ikincisi ise Temmuz ayında alınmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.