Hastalığın Yeni Adı Strep A! Dikkat Edin, Griple Karıştırmayın!

Hastalığın Yeni Adı Strep A! Dikkat Edin, Griple Karıştırmayın!
Son zamanlarda ortaya çıkan bir hastalık olan Strep A bakterine dikkat! Strep A bakterisi griple oldukça karıştırılıyor! Erken müdahale ise hayati önem taşıyor. Uzmanlardan açıklama geldi! İşte detaylar...

Tüm dünya yeni bir bakteriyle karşı karşıya. Strep A bakterisinde vakalar gün geçtikçe artıyor. Uzmanlardan konuya dair açıklamalar geldi. Bu hastalıkta erken teşhis oldukça önemli!

Türkiye’de de giderek artan Strep A bakterisi 3 yaşındaki Aras Sönmez’in yaşamını kaybetmesine neden oldu. Uzmanlar bakterinin bulaşıcı olması konusunda uyarıyor.

BAKTERİNİN DİĞER ADI BETA

Dr. Suat Gürkan, hastalığın son günlerde giderek arttığına dikkat çekti. Mikronun diğer adı beta. Belirtiler olarak yüksek ateş ve boğaz ağrısıyla kendisini gösteriyor. Bunların yanı sıra, halsizlik, kırgınlık ve eklemde ağrılar gibi belirtiler de oluyor. Bir anda da ağırlaşabiliyor. Romatizma için de kapı açıyor.

Hasta olan kimseye muhakkak 10 günlük bir tedavi uygulanmalı. Tedavide asla ilaçlar bırakılmamalı. Kemik eklem ağrısı 2-3 hafta son meydan geliyor. Genelde kendi kendine olup geçme durumu oluyor ama nadiren de olsa kalp romatizması yapabilme ihtimali var.

TEDAVİ ÇOK ÖNEMLİ

Bu hastalık genelde romatizmal kalp hastalığı yapıyor. Bundan dolayı bu çocuklarda tedaviyi muhakkak 10 güne kadar tamamlıyoruz. Belirtiler olmasa bile ilaç kullanımı oldukça önemli.

Mikrobun tespiti için testler de var. Strep A testi mevcut. Bazan bu testler negatif çıkabiliyor.

Bu hastalık bulaşıcı bir hastalık. Bundan dolayı çocuklar okula gitmemeli. Boğaz ağrısıyla gelen çocukların ailelerini bu konuda uyarıyorum. 10 günlük bir tedaviye başlıyorum. En çok boğazda ağrı şikayetiyle geliyorlar. Yemek yerken diken gibi batan bademciklerden şikâyet ediyorlar.

OKULA GİTMESİNLER

Yüksek ateş, kemikte ağrılar be baş ağrısı da belirtiler arasında bulunuyor. Okullardaki temas nedeniyle de bir hayli hızlı yayılıyor. Bu durum elbet geçici bir süreç. Ancak çocuklar hastayken okula göndermeyelim. Hem kendisinin iyileşmesi hem de arkadaşlarına bulaştırmaması açısından oldukça önemli bir konu.

Hasta çocuklar evde bol bol dinlensin ve tedavi için yazılan reçeteye muhakkak uysunlar, sözlerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.