Sosyal Güvenli Kurumu Açıkladı! Herhangi Bir İşte Çalışamayacak Durumda Olanlara, Her Ay Düzenli Olarak Ödeme Yapılacak!

Sosyal Güvenli Kurumu Açıkladı! Herhangi Bir İşte Çalışamayacak Durumda Olanlara, Her Ay Düzenli Olarak Ödeme Yapılacak!
Zorlu ekonomik şarlar kapsamında çalışma hayatlarını daha aktif hale getirebilmek ve karşılığında da aylık kazançlarını yükseltebilmek isteyen vatandaşların iş arayışları sürerken sağlık sorunları sebebi ile çalışacak durumu olmayan vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yeni bir açıklama geldi. İşte o açıklamaya ilişkin detaylar…

Yükselen enflasyon sebebi ile tüm dünya ülkeleri zorlu bir ekonomik sürecin içerisinde bulunurlarken söz konusu ağır şartlardan ülkemiz de nasibini aldı. Hemen hemen her alanda gözlenen yüksek oranlı zamlar sebebi ile ekonomik koşullar giderek ağırlaşırken tüketicilerin aylık kazançları ile geçinmeleri ile de nerede ise imkansız hale geldi. Bu durum hükümet yetkililerini yeni destek modelleri geliştirmek üzere harekete geçirirken sağlık sorunları sebebi ile iş hayatları sekteye uğrayan vatandaşlar için de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından önemli bir açıklama yapıldı.

Alınan tüm önlemlere ve geliştirilen tüm güvenlik modellerine rağmen iş kazası geçiren ve işgücünü kaybeden vatandaşları ilgilendiren Sosyal Güvenlik Kurumu kararına göre ilgili belgeler aracılığı ile durumunu ispatlayabilen tüm vatandaşlara, her ay düzenli olarak ödeme yapılmasına karar verildi. Konuya ilişkin detaylar belli oldu.

İŞGÜCÜNÜ KAYBEDENE SOSYAL GÜVENLİK KURUMU’NDAN DÜZENLİ ÖDEME!

Sigortalı olarak istihdam edilmiş olduğu iş yerinde bir iş kazası geçiren veya iş kolunun getirmiş olduğu şartlardan ötürü meslek hastalığına yakalanan ve bunun sonucunda da işgücünü kaybeden vatandaşlara, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından önemli bir açıklama yapıldı. İşgücünün en az yüzde 10’unu iş kazası veya meslek hastalığı sebebi ile yitirmiş olan tüm çalışanlara, kamu kurumu tarafından düzenli olarak ödeme yapılacağı bilgisi kaydedildi. Kaybedilen işgücü oranına ve kişinin bakımında başkasına muhtaç olup olmama durumuna göre yatırılacak olan düzenli ödeme tutarlarının, özel şartlara göre değişiklik göstereceği bildirildi.

SÜREKLİ İŞ GÖRMEZLİKÖDEMESİ İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

İş kazası veya meslek hastalığı sebebi ile işgücünü kaybeden vatandaşların, bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kurumun uygun gördüğü bir sağlık kuruluşundan heyet raporunun alınması, maaşın bağlanması için yeterlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.