Servis Hatası, Yargıtay'ı Harekete Geçirdi! Araç Sahiplerini İlgilendiren Emsal Karar Açıklandı!

Servis Hatası, Yargıtay'ı Harekete Geçirdi! Araç Sahiplerini İlgilendiren Emsal Karar Açıklandı!
Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren emsal kararlara imza atabilen Yargıtay, bu kez de araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Servise bırakılan bir aracın kullanılamaz hale gelmesinden sonra verilen karar, araç sahiplerinin dikkatlerini çekti. İşte ayrıntılar…

Gündelik hayat akışı içerisinde ikili diyaloglar veya direk kurumlar ile vatandaşlar arasında yaşanan bazı problemler, sıklık ile mahkeme koridorlarına taşınabilmektedir. Bazı konular için işleyen süreçler ve verilen kararlar yasalar ile çerçevelenmişken bazı konular ise Yargıtay’a taşınabilmektedir. Bu noktada Yargıtay’ın ilgili konuya ilişkin vereceği karar milyonları yakından ilgilendiren emsal bir karara işaret edebilmektedir.

Son günlerde özellikle kiracı- ev sahibi arasında yaşanan problemlerden ötürü sıklık ile gündeme gelen Yargıtay kararları, bu kez de araç sahiplerinin dikkatlerini çeken bir konu ile gündeme geldi. Aracının sorununun giderilmesi için servisten yardım isteyen ve tamirat işlemleri sonrasında hayatının şoku ile karşılaşan şirket için Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı.

MOTOR KULLANILAMAZ HALE GELDİ!

Bir turizm ve nakliye şirketi, firmaya ait olan bir aracın 55 bin kilometre bakımının yapılması amacı ile aracı anlaşmalı olunan servise bıraktı. Aracı teslim aldıktan sonra motorun kullanılamaz durumda olduğunu fark eden firma yetkilileri, durumu servise bildirdi. 2011 yılında araca yeni bir temin edilebileceğini belirten servise, şirketten olumsuz yanıt geldi. Aracın yeni motor şase numarasının ruhsata işlenmemesinden ötürü trafiğe çıkamayacak olduğunu belirten şirket, servisten yeni bir araç verilmesini talep etti ve avukatı aracılığı ile servise ihtarname gönderdi.

Açılan davada davalı servisin savunmasını yapan avukat, şu ifadeleri kullandı: “Davacının araçtan yararlanamaması gibi bir durum söz konusu değildir. Aksine aracın motoru, turbosu ve triger seti tamamen yenilenmiş ve araç değer kazanmıştır.”

YARGITAY’DAN EMSAL KARAR!

Asliye Ticaret Mahkemesi, davalı tarafından manevi tazminat talebini reddetti ve servisin aracın değer kaybına sebep olmadığını belirtti. Temyize giden davalı taraf için Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı.

Dosyayı yeniden ele alan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, motor değişikliğinin değer artışına değil değer kaybına sebep olduğuna işaret etti. Söz konusu zararın tespit edilmesi için alanında uzman yeni bir bilirkişinin görev almasına karar verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.