Binlerce Sıfır Araç Yolda! Sıfır Araba Stoklarında Sorun Çözülüyor! 4 Bine Yakın Sıfır Araba...

Binlerce Sıfır Araç Yolda! Sıfır Araba Stoklarında Sorun Çözülüyor! 4 Bine Yakın Sıfır Araba...
Covid19 nedeniyle büyün dünyada yaşanan çip krizi sıfır araç konusunda sıkıntıya neden olmuştu. Türkiye’de de sıfır araç konusunda sıkıntılar olmuştu. Ancak Çinli araç şirketinden gelen habere göre binlerce araç yola çıktı! İşte detaylar...

Koronavirüs nedeniyle birçok konuda sıkıntılar meydana geldi. Mal tedarik etmeden ekonomiye, sosyal hayattan eğitime kadar birçok şey değişmişti. Kimisinde başka alternatif yollar bulunurken kimisinde durağanlaşma baş gösterdi.

Koronavirüs salgını sebebiyle başlayan çip krizi tüm dünyada sıfır araç konusunda sıkıntılar meydana getirdi. Birçok ülke bu konuda sıkıntı yaşamaya başladı. Türkiye’de bu ülkelerden biri oldu.

SIFIR ARAÇ ÜRETİMİNDE SIKINTI

Salgın nedeniyle pek çok Avrupa devi araç şirketi uzunca bir süre sıfır araç üretimi konusunda sıkıntılar yaşadı. Yaşanılan sıkıntılar sadece sıfır araç konusunda değil, fiyatlar konusunda da olmuştu.

ARAÇ FİYATLARI DA YÜKSELDİ

Hem sıfır araç üretiminde sıkıntılar hem de araçların fiyatlarında yükselmeler meydana geldi. Sıfır araç konusunda sorunlar devam ederken Çinli otomobil şirketinden yeni bir adım geldi.

Çinli araç şirketi Chery’den sıfır araç konusunda yeni bir hamle dikkatleri üzerine çekti.

2022 senesinde Çinin yabancı ülkeler 3 milyon 110 bin araç satışı yaptığı biliniyor. Dış satışını %54’ün üzerinden arttırmış olan Çin, Almanya’yı geçti ve ikinci sıraya yerleşmiş oldu.

4 BİNE YAKIN ARAÇ YOLDA

Dış satışta oldukça başarılı bir tablo çizen Çin’den başka bir haber daha şu günlerde gündemde. Chery markasından yeni bir adım geldi. Çinli firmaların Türkiye’ye olan ilgileri de günden güne artmakta.

Çinli elektrikli otomobil üreticisi olan Chery Türkiye pazarı için kolları sıvadı. Türkiye pazarı için üç farklı SUV modeliyle yeniden giriş yapacağını paylaştı. Çinli şirketin ilk teslimatlarını bahar ayında yapması bekleniyor.

Böylece sıfır araç otomobil sorunun çözülmesi bekleniyor.

Bunun yanı sıra Çin Başkonsolosluğu da başka bir haber açıkladı. Çin’den gelen habere göre 4 bine kadar yakın araç yola çıktı. 4 bine yakın araç Şangay’dan Türkiye’ye Derince limanına varmak için yola çıktığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.