Türkiye ve Gaziantep'te Özel Sektör Çalışanlarının Dikkatine! 1000 TL'lik Isınma Desteği Hesaplara Geçmeye Başladı!

Türkiye ve Gaziantep'te Özel Sektör Çalışanlarının Dikkatine! 1000 TL'lik Isınma Desteği Hesaplara Geçmeye Başladı!
Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru duyurulan ve yeni dönem itibari ile de hayata geçirilecek olan doğal gaz desteği, yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre özel sektör çalışanlarına ısınma desteğinin verilmesi sağlandı. İşte ayrıntılar…

Enflasyonun yükselmesi ile birlikte gündelik hayat şartlarının günden güne ağırlaşması, tüketicilerin mevcut kazançları ile ay sonlarını getirememelerine sebep oldu. Bu durum gıdadan faturalara kadar pek çok ürüne ve hizmete yapılan yüksek oranlı zamlardan kaynaklanırken hükümet yetkilileri de enflasyon ile mücadele kapsamında olumlu adımlar attı.

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için gıdadan doğal gaz faturalarına kadar pek çok farklı kategori altında yardım modelleri düzenleyen hükümet yetkilileri, geçtiğimiz senenin sonlarına doğru yapmış oldukları bir duyuruda özel sektör çalışanları için de yeni bir düzenleme paylaştı. İşverenlerin ödedikleri vergilerin asgari ücrete kadar olan kısmından vazgeçildiğini belirten yetkililer, ayrıca özel sektör çalışanlarına işverenleri tarafından doğal gaz desteğinin de verilebileceğini bildirdi. Söz konusu kararlar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINA DOĞAL GAZ DESTEĞİ!

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre devlet, asgari ücretlilerin ve diğer çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 TL’lik gelir vergisinden ve 454,6 TL’lik SGK priminden vazgeçti. Toplamda 633 TL’yi bulan bu tutar, yeni dönem itibari ile işverenin kararı dahilinde çalışanın maaşına eklenebilecek. Ayrıca yeni karar ile birlikte işverenler çalışanlarına 1.000 TL’ye kadar doğal gaz faturası desteğinde bulunabilecek. Maaş haricinde yatırılacak olan bu yardım için işverenden vergi ödemesi talep edilmeyecek.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

1.000 TL’lik doğal gaz desteğinden yararlanılabilmesi için çalışanların ücretlerinde artış yapılması ve ücret kalemlerinin de adlarının değiştirilmesi gerekiyor. 9 Kasım tarihi itibari ile uygulanan bu yardım desteğinden 30 Haziran 2023 tarihine kadar yararlanılabiliyor. Bu tarihler dışında kalan dönemler için yapılan yardım ödemeleri, vergiye tabi tutuluyor.

1.000 TL’lik doğal gaz desteği, işverenlerin kararları dahilinde uygulanabiliyor. Çalışanlarına destekte bulunmak istemeyen işverenler, bu tutarı hesaplara aktarmak ile yükümlü değiller.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.