Gaziantepli İşsiz Gençlere 2.215 TL Nakit Yardım Başladı! PTT’ye Kimlikle Gidene Anında Nakit Cep Harçlığı Veriliyor

Gaziantepli İşsiz Gençlere 2.215 TL Nakit Yardım Başladı! PTT’ye Kimlikle Gidene Anında Nakit Cep Harçlığı Veriliyor
Gaziantep’te ikamet eden 18-26 yaş arası gençlere müjdeli haber geldi. Devlet kurumları sosyal destek kapsamında işsiz gençlere 2 bin 215 TL cep harçlığı verecek. PTT’den alınan nakit yardımı başvuruları başladı…

Seçim dönemine giren devletin sosyal yardımları da hız kazandı. Kamu kuruluşları çalışmak isteyip de iş bulamayan gençleri unutmadı. İşsizliğin pençesinden kurtulmak isteyen 18-26 yaş arası gençlere 2 bin 215 TL nakit yardımı yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü proje milyonlarca gence umut ışığı oldu.

İşsiz Gençlere 2.215 TL Nakit Ödeme

Gaziantep’te yaşayan ve bir türlü iş bulamayan 18-26 yaş arası gençler de 2 bin 215 TL nakit desteğinden yararlanabilecekler. Bakanlıklar tarafından hak sahibi olduğu belirlenen gençlere sosyal yardım kapsamında anında nakit ödeme yapılacak. Bu ödemeyi alma hakkı olan işsiz gençler Gaziantep PTT şubelerine TC kimlik belgeleriyle giderek hemen nakit para çekebilecek.

Karşılıksız verilen bu ödemelerden yararlanmak için TC kimlik numarası ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gencizbiz.gsb.gov.tr internet sitesinden başvuru yapmak yeterli oluyor. Gaziantepli işsiz binlerce gencin tek tıkla başvuru yapabileceği bu hizmetin son başvuru tarihi 31 Ocak 2023 olarak açıklandı.

İşsiz Gençlere Sosyal Yardım Başvurusu

Bakanlığa bağlı web sitesi üzerinden yapılan sosyal yardım başvurularında gençlerde aranan başvuru şartları belli oldu. Buna göre TC vatandaşı, 18-26 yaş aralığında ve sigortası olmayanlar bu desteğe başvuru yapabilecek. Ayrıca devlet yurtlarında, çocuk bakım evlerinde yaşayanlar ve asgari ücreti 3’te 1 altında geliri olanlar bu destekten yararlanma imkanı bulabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.