Yıllarca Yanlış Tüketilmiş! Limonun Vitamini Kabuğundaymış!

Yıllarca Yanlış Tüketilmiş! Limonun Vitamini Kabuğundaymış!
Limonun pek çok faydası var. Ancak yıllarca kabuğunu çöpe atarak bu faydadan mahrum kaldık! Limon kabuğu birden çok hastalığa iyi gelirken kanser için de önleyici etki taşıyor! İşte detaylar...

Limon suyu içmek pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Günde 1 bardak limon suyu içmek faydalı olacaktır. Limon suyu pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Vücutta oluşan iltihabı gidermek için limon suyu bire birdir. Eğer iltihabı durumdan kaynaklı bir hastalığınız varsa limon suyu tüketebilirsiniz.

Sadece iltihap için değil aynı zamanda lif kaynağı açısından da oldukça önemlidir bir besin kaynağıdır. C vitamini için birebir olan limon, cilde de oldukça iyi geliyor.

C VİTAMİNİ KAYNAĞI

Limon içerdiği potasyum sayesinde de depresyon, kaygı ve unutkanlık içinde doğal bir ilaç görevi görür. Limon aynı zamanda bol miktarda C vitamini içeriri.

Birçok hastalığa gelen limonu bugüne kadar yanlış kullanmışız! Meğer limon kabuklarını çöpe atmamak gerekliymiş. Limon kabuğu başlı başına bir mucize.

AĞIZ SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Limon kabuğu özellikle ağız ve diş sağlığı açısından oldukça önemli. Diş arasında kalan besin atıklarını temizleyip, parlak görünüm elde edilmesini sağlar. Diş yüzeyinde enfeksiyon oluşumunu engeller.

Dişlerde sararmayı önleyip, pek çok diş hastalığının önüne geçer.

 Limon kabuğu aynı zamanda kan damarlarını genişleterek rahatlamasını sağlar ve burada iltihaba karşı savaşır. Böylece diz ve eklem ağrılarını yok etmeye yardım eder.

CİLT LEKELERİ İÇİN BİRE BİR

Limon kabuğu içerisinde bulunan diyet lifi, bağırsak fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını da korumak için oldukça önemlidir. Aynı zamanda ciltte meydana gelen lekeleri yok eder.

Limon kabuğu içerdiği limonen ve salvestrol Q10 sayesinde kanserli hücrelerle savaşmaya da oldukça yardımcıdır. Avustralya’da limon kabuğu ile yapılan bir çalışma sonrasında, ağız, boğaz ve mide kanserini riskini %40-50 oranında azalttığı görülmüştür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.