Nissan Marka Otomobili Olanlar Dikkat! Arabanın Motoru Alev Alabilir!

Nissan Marka Otomobili Olanlar Dikkat! Arabanın Motoru Alev Alabilir!
Araç sahibi olanlar dikkat! Eğer araç markanız Nissan ise dikkatli olmanız gerekiyor. Japon otomobil üreticisi Nissan, 527 binden fazla araç içi geri çağırma başvurusu yaptı! Motor alev alabilir! İşte detaylar...

Nissan marka otomobiliniz varsa dikkatli olun! Son gelen bilgilere göre otomobilin motoru alev alabilir! Japon üreticisi, elektrikli motor parçasındaki bir arızanın alev almasına neden olabilecek Suzuki logolu araçlar da içinde olmak üzere 527 binden fazla araç için geri çağırma talebi yaptı!

Japon üreticisi olan Nissan elektrikli motoru parçasının alev almasına neden olacak bir arıza olması sebebiyle 524 binden fazla aracı için geri çağırma başvurusunda bulundu.

MOTORDA PARÇA ARIZASI

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT) konuya dair açıklama yaptı. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre, otomobil üreticisi olan Nissan’a motor parçasıyla alakalı hata raporu ulaştı. Bakanlığa göre Nissan marka, elektrik motoru parçasının alev almasına neden olabilecek bir arıza sebebiyle araçlarını gerçi çağırma kararı almış oldu.

BEŞ ARAÇ ALEV ALDI

Hata raporlarının, otomatik start-stop (kalk-dur) sistemine dair elektrik motorlarındaki parça arızasından kaynaklandığı belirtildi.

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı açıklamasında, Nissan üretimi bu zamana kadar 5 aracın alev aldığını bildirdi. Alev alan araçların yanı sıra 6 aracın da kısmi olarak yandığını belirtti.

ARAÇLAR GERİ TOPLANILA

CAK

Nissana’a ulaşan hata raporları sonucunda araçların toparlanması kararı alındı. Üretici firma, X-Trail, Serene minivan ve Landy minivan modelleri olmak üzere toplamda 527 bin 941 aracını geri toplama kararı aldı. Tüm bu araçlar geri çağrıldı.

Geri çağrılan araçların yaklaşık olarak yarısının Eylül 2010- Haziran 2010 tarihleri arası imal edildiği ve potansiyel olarak alev alabileceği söylendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.