Akıllı Telefon Satışları Düşüşte! Hangi Marka Ne Kadar Sattı?

Akıllı Telefon Satışları Düşüşte! Hangi Marka Ne Kadar Sattı?
Akıllı telefon satışları düşüşte! 2022 satış verileri açıklandı, son yılların en kötü dördüncü çeyreğine girildi! Hangi marka ne kadar satış yaptı? İşte detaylar...

2022 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin akıllı telefon satışları açıklandı. Açıklanan bilgilere göre son zamanların en düşük satış rakamları elde edildi. Hangi marka ne kadar satış yaptı?

Küresel bir araştırma kurulu tarafından yapılan yeni analizle, 2022 senesinin satış verilerini ortaya koydu. Paylaşılan bilgiler neticesinde mobil cihazların satışında yaşanan düşüş göze çarptı.

Geçen sene mobil cihazların satışı açısından oldukça zor bir sene oldu. Ancak tüm bu duruma rağmen Samsung, Pazar payını büyüttü.

SAMSUNG PAZAR PAYINI BÜYÜTTÜ

Küresel akıllı telefon endüstrisi, dördüncü çeyrek satışlarında şimdiye kadarki en büyük düşüşü elde etti. 2022’nin 4. çeyreğinde akıllı telefon sevkiyatları, 2021’in aynı dönemindeki 367 milyona kıyasla %18.3 düştü. Böylece 300 milyon seviyesine düşmüş oldu.

Yaşanılan bu düşüsün nedeni için müşterilerin zayıf talebi ve satıcıların stok sorunları yaşanması olarak açıkladı. Bunun yanı sıra enflasyon endişeleri ve makroekonomik faktörlerin de akıllı telefon pazarındaki toparlanmayı 2023’ün sonuna kadar itebileceği açıklandı.

Tüm bu yaşanan düşüşe rağmen Samsung pazar payını büyütmeyi başardı. Samsung, dördüncü çeyrekte pazar payını %18.8’den %19.4’ yükselterek 10 milyona yakın Galaxy modeli satmayı başarmış oldu. Samsung’dan hemen sonra ise Apple %18.8 ile ve %12.7 ile de Xiaomi listede yer aldı.

2022 YILINDA AKILLI TELEFON SATIŞLARI

  • Samsung; 264 Milyon
  • Apple; 288 Milyon
  • Xiaomi; 156 Milyon
  • Opp; 108 Milyon
  • Vivo; 108 Milyon

 Başka bir pazar araştırmacısı Le Xuan Chiew ise konuya dair şu yorumda bulundu. Üreticilerin, karlığa öncelik vererek ve Pazar payını koruyarak 2023 yılında daha temkinli adımlarda bulunacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.