Alkol Tüketicileri Dikkat! Bir Yudumda Dahi Kızarıyorsanız O Hastalığın Belirtilerini Gösteriyor Olabilirsiniz!

Alkol Tüketicileri Dikkat! Bir Yudumda Dahi Kızarıyorsanız O Hastalığın Belirtilerini Gösteriyor Olabilirsiniz!
Alkol tüketimi üzerine yürütülen yeni bir çalışmanın sonuçları yayınlandı. Araştırmacılar, alkol tükettikten sonra aniden kızaran kişilerin, ciddi bir rahatsızlığa yakalanmış olma olasılıklarının yüksek olduğuna dikkat çekti. İşte detaylar…

Alkol tüketiminin vücut sistemi üzerinde yarattığı etkiler, senelerdir araştırmacıların çalışmalarına konuk olmaya devam ediyor. Hangi alkol türünün vücudun hangi bölgesini ne düzeyde etkilediği, uygun miktarlarda tüketilen alkolün vücuda olumlu katkısının olup olmadığı ve daha pek çok araştırma konusu, uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor.

Alkol tüketimine ilişkin birtakım çalışmalar yürütülmeye devam edilirken ABD’deki Stanford Medicine’de yürütülen son çalışmanın sonuçları belli oldu. Uzmanlar, alkol tüketimi sonrasında ortaya çıkan bazı fiziksel değişimlerin, çeşitli hastalıkları habercisi olabileceğine dikkat çekti.

ABD’Lİ ARAŞTIRMACILARDAN YENİ ÇALIŞMA!

Alkol tüketimi üzerine bir çalışma yürüten Stanford Medicine araştırmacıları, çarpıcı sonuçlara ulaştı. Alkol tükettikten sonra aniden kızarmaya başlayan kişilerin, “Asian flush” olarak adlandırılan alkol intoleransına sahip olabileceklerini bildirdi. Genetik olarak astealdehit dehidrogenaz 2 enziminin eksiliğini çeken kişilerde bu değişimin gözlendiğini ifade eden uzmanlar, bazı kızarıklıklara kaşıntı, sindirim sistemi sorunları ve solunumda güçlük gibi semptomların da eşlik ettiğini belirtti.

ARAŞTIRMACIDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

Genellikle Doğu ve Güneydoğu Asya demografisine sahip olan kişilerin bu duruma daha yatkın olduklarını belirten araştırmacılar, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Fareler üzerinde yürütmüş oldukları deneyde bu varyanta sahip olan farelerin damarlarının genişlediğini gözlemlediklerini ifade eden araştırmacılar, alkol tüketen ve bu belirtilere sahip olan insanların hayatlarının tehdit altında olduğuna da değindi. Konuya ilişkin açıklama yapan araştırmacı Wu, kullanılan bir diyabet ilacının insanlarda semptomları azalttığını ancak kızarıklık konusunda etkili olmadığını ifade etti.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.