Jihan Wu'nun Yeni Şirketine Kripto Krizi Darbesi! Küçülmeye Gitme Kararı Aldı!

Jihan Wu'nun Yeni Şirketine Kripto Krizi Darbesi! Küçülmeye Gitme Kararı Aldı!
Küresel çapta adı bilinen kripto girişimcilerinden birisi olan Jihan Wu, son dönemlerde kripto paralarda yaşanan sert gerilemelerin ardından şirketinde küçülmeye gitme kararı aldı. İşte detaylar…

Son dönemlerde para piyasalarında ve altın piyasasında yaşanan ani gelişmeler, kripto varlıkları da direkt olarak etkiledi. Bir süredir düşüşte olan kripto paralar, ilgili piyasaya yatırım yapan yatırımcıları ve piyasada faaliyet gösteren firmaları adeta sarstı.

Kripto varlıklarda gerilemeler devam ederken Bitmain’in kurucusu Çinli Jihan Wu’dan yeni bir karar geldi. Bitmain’nden ayrıldıktan sonra yeni bir şirket açan Wu’nun yeni şirketinde küçülmeye gitmeye karar verdiği öğrenildi.

JIHAN WU’NUN ŞİRKETLERİNDE KRİPTO KRİZİ!

2013 yılında Bitmain şirketini kuran ve 2020 yılında şirketi ile zirveye oynayan Jihan Wu, yaşanan sorunların ardından tazminatını alarak şirketten ayrıldı. Kurucu ortaklarından olduğu Bitmain’den ayrıldıktan sonra Matrixport isimli yeni bir şirket kuran Wu, kripto piyasasında hatırı sayılır bir kesim tarafından takip edilmeye devam etti.

Son günlerde sert gerileyen kripto paralar yatırımcılar tarafından yakından takip edilmeye devam edilirken Wu’nun şirketi Matrixport’un ve onun iştiraklerinin de bu durumdan olumsuz etkilendikleri öğrenildi.

Kasım ayında Matrixport şirketi tarafından yapılan açıklamada, FTX çöküşünün iflas riski yaratmadığı ancak 80’e yakın kurumsal müşterinin FTX ürünleri ile bağlantılı yatırımlarından ötürü zarar ettiğini bildirmişti.

ÇATIRDAMALAR BAŞLADI!

Kripto piyasasında yaşanan krizden ötürü teknoloji şirketinde yüzde 10’luk küçülmeye gitme kararı alan Jihan Wu, gündeme bomba gibi düştü. Öte yandan CEO Damien Loh’un, Matrix Asset Management’tan ayrıldığı öğrenildi. JPMorgan’ın çeşitli ofislerinde tam 15 yıl boyunca aktif olarak görev alan ve 2021 yılında da Matrix’e transfer olan Loh, ayrılışının ardından konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.