Gaziantep'te Araç Sahipleri Dikkat! Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Düzenlemeler Devreye Girdi!

Gaziantep'te Araç Sahipleri Dikkat! Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Düzenlemeler Devreye Girdi!
Geçtiğimiz yılın sonunda ceza puanlarının trafik sigortası poliçeleri üzerinde etkili olacağını ve iyi sürücülere indirim kötü sürücülere ise zam olarak geri döneceği belirtilmişti. Yeni dönem zorunlu trafik sigortası poliçelerinde çeşitli düzenlemelerin yapıldığını belirten yetkililer, detayları paylaştı. İŞte detaylar...

2023 yılına girilmesi ile birlikte birçok farklı alanda çeşitli düzenlemelere gidildi. Devlet eli ile yapılan düzenlemeler, tek tek yürürlüğe girerek kamuoyu ile paylaşıldı. Son olarak 25 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren bir düzenlemenin daha yapıldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz yılın sonunda yapılan açıklamalara göre yeni dönem ile birlikte zorunlu trafik sigortası poliçelerinde, ceza puanlarının etkili olacağı ifade edilmişti. Ceza puanı yüksek olan sürücülerin poliçelerinin zamlı, ceza puanı düşü olan sürücülerin poliçelerinin ise indirimli fiyatlardan düzenleneceği bildirilmişti. Bu kararın yürürlüğe girip girmediği sürücüler tarafından araştırılmaya devam edilirken Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortası poliçesine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı.

GENELGE YAYINLADI!

Geçtiğimiz yıl bazı sigorta şirketlerinin trafik sigortası ürünlerinde sigortalıları belirli bir ödeme aracı ile ödeme yapmaya zorlamalarına ilişkin birtakım şikayetler gündeme gelmişti. CİMER üzerinden yapılan şikayetlerde, sigorta şirketlerinin trafik poliçesi düzenlemekten kaçındıkları ileri sürülmüştü. Bunun üzerine yeni dönemde harekete geçen Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, poliçe düzenlemekten kaçınma halleri ile ilgili bazı yeni düzenlemeleri içeren genelgesini yayınlayarak sigorta şirketlerine seslendi.

Yayınlanan genelgeye göre trafik sigortası poliçelerinde geçmiş ay ve yıl ortalamaları bazında belirgin düşüşlerin tespit edilmesi, sigorta şirketinin poliçe düzenlemekten kaçındığı yönünde karar verilmesini sağlayacak.

BAŞKAN EROĞLU’NDAN AÇIKLAMA!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, zorunlu trafik sigortası tarifesinde 1 Eylül tarihi itibari ile kapsamlı bir düzenlemeye gidildiğini belirterek son düzenlemeye ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Trafik poliçe primlerinin vatandaşlarımız adına sürdürülebilir bir hale gelebilmesi için kişi bazlı, tahkim sisteminde iyileştirme ve direkt tazmin gibi yapısal reformlar ile bu durumu düzenlemek istiyoruz. Bu kapsamda üzerinde çalışmaya devam ettiğimiz yeni düzenlemeleri en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.