Araç Sahipleri Dikkat! İBB UKOME'nin Ocak Ayı Toplantısından Dev Zam Kararı Çıktı!

Araç Sahipleri Dikkat! İBB UKOME'nin Ocak Ayı Toplantısından Dev Zam Kararı Çıktı!
Asgari ücrete zam gelmesinin ardından aralık ayının sonunda olağanüstü olarak toplanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi. Kurumun toplantısından araç sahiplerini yakından ilgilendiren dev zam kararı çıktı. İşte detaylar…

Aralık ayı toplantısını düzenledikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 54,66’lık asgari ücret zammını açıklaması, İBB UKOME’nin olağanüstü olarak yeniden toplanmasına sebep olmuştu. Asgari ücretin 8 bin 506 TL’ye yükseltilmesinin ardından şehir içi toplu taşıma, servis ve taksi ücretlerine yüzde 29,10 oranında zam yapılmasına karar veren UKOME, bölge halkının tepkilerine sebep olmuştu.

Yeni yıla girilmesinin ardından aylık toplantısını düzenleyen UKOME, yine bir zam haberi ile daha gündeme geldi. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren zam kararını kamuoyu ile paylaşan kurum, detayları aktardı.

OTOPARK VE ÇEKİCİ ÜCRETLERİ DÜZENLENDİ!

Aylık rutin toplantısını geçtiğimiz gün düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkez, aralık ayının ardından yine bir düzenleme kararı ile gündeme geldi. Son olarak yüzde 29,10’luk ulaşım zammı ile dikkatleri üzerine çeken UKOME, ocak ayı toplantısında ise otopark ve çekici ücretlerinin düzenlenmesine karar verdi.

Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakıf Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan ücret tarifesi ile çekici gider maliyetlerinin karşılanmadığını, bu sebep ile zarar edildiğini belirten UKOME, yeni dönem için fiyat artışına gidilmesini talep etti. UKOME’nin talebi, oy birliği ile kabul edildi.

YENİ FİYATLAR AÇIKLANDI!

UKOME’nin yeni kararı ile birlikte park yasağı halinde ödenen çekme ücreti ve otopark ücretleri yüzde 60 zamlandı. Buna göre Yediemin Otoparklarına çekilen motorlu bisikletler için günlük ücret 6,50 TL’den 10 TL’ye, motosikletler için 13 TL’den 20 TL’ye, otomobiller için 30 TL’den 40 TL’ye, minibüs, kamyonet ve arazi taşıtı için 32 TL’den 50 TL’ye yükseltildi. Öte yandan tır, otobüs, kamyon ve iş makinesi için günlük ücret 52 TL’den 75 TL’ye, römorklar ve iş makineleri için ise 78 TL’den 100 TL’ye yükseltildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.