55 bin personel alacağı konuşuluyordu! 2023 geldi, PTT hazırlıklara başladı! PTT personel alımı ne zaman? İşte son gelişmeler

55 bin personel alacağı konuşuluyordu! 2023 geldi, PTT hazırlıklara başladı! PTT personel alımı ne zaman? İşte son gelişmeler
PTT personel alımı için tarih bekleyen vatandaşlar gözünü kulağını Ankara’ya döndü. Bir süredir 55 bin personel alımı yapacağı konuşulan PTT’nin personel alımına ilişkin ortaya çıkan ilk hazırlığı şartlar oldu.

Kamu kurum ve kuruluşlarından biri olan PTT, son zamanlarda faaliyet alanlarını artırdı. Aynı zamanda kargo alanındaki faaliyetleri de genişleten PTT, PTTAVM gibi yeni hizmetler de vermeye başladı. Bu kapsamda 2022 – 2023 yıları arasında toplu bir şekilde personel alacağı konuşulan PTT’nin tam 55 bin personel alımı hazırlığı içerisinde olduğu iddia edilmişti. Bu iddialar sonrası sıcak gelişmeler yaşandı.

2023 yılının başlamasıyla birlikte, gözler PTT’nin gerçekleştireceği 55 bin personel alımına çevrildi. Bir süredir personel alımı için başvuru kılavuzu hazırladığı iddia edilen PTT’nin personel alımlarında isteyeceği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan türü ortaya çıktı. Ardından genel şartları da belli olan PTT’nin personel alımı için vereceği başvuru tarihi ise merak konusu haline geldi.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHİ

Hemen hemen her yıl alım yapmasıyla dikkat çeken kamu kurum ve kuruluşlarından biri olan PTT, bu sene de alım yapmaya hazırlanıyor. Kendi sitesinin uzantısı olan ‘Kariyer’ sekmesinden başvuruları yıl boyunca kabul eden PTT, aynı zamanda Resmi Gazete aracılığıyla yayımladığı ilan ile memur alımları da gerçekleştiriyor. Bu yıl memur alımı gerçekleştireceği söylenen PTT’nin alım tarihi ise hala merak konusu.

Genellikle KPSS P3 puan türünde alımlar gerçekleştiren PTT, kurum içi sınavı geçen adayları işe başlatıyor. Resmi Gazete’den yayımladığı ilanlarla memur alımı yapan PTT, kendi Kariyer sekmesi üzerinden ise taşeron işçi alımı yapıyor. Henüz memur alımı tarihi bilinmeyen PTT’nin açık pozisyonlarda taşeron işçi alımı ise dönem dönem kendi sitesi üzerinden yapılan duyurular ile gerçekleştiriliyor.

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

PTT personel alımı şartlarına ilişkin bir kılavuzu sitesinden geçtiğimiz günlerde yayınlamıştı. Bu kapsamda PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olanların başvurularını kabul eden PTT, memur ya da işçi alımı fark etmeksizin genel şartlarını koruyor. Bu şartlar kapsamında 18 ile 36 yaş arasındaki kişilerin başvurularını kabul eden PTT’nin birtakım ek şartları da bulunuyor.

PTT’nin son alım kılavuzuna göre, PTT’de çalışabilmek için kamu haklarından yasaklı bulunmamak, adli sabıka kaydı temiz olmak, engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak gibi şartları da sağlamak gerekiyor. Ayrıca PTT, emekli aylığı olan personel çalıştırmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.