Gaziantep, Adana ve Bursa... Şahinciler bu fırsatı kaçırmasın! Üretim başladı, 2023 model Şahin üretimi için makineler çalıştı! İlk belli olan ise fiyatı

Gaziantep, Adana ve Bursa... Şahinciler bu fırsatı kaçırmasın! Üretim başladı, 2023 model Şahin üretimi için makineler çalıştı! İlk belli olan ise fiyatı
Yılların arabalarından biri olan özellikle Gaziantep, Adana ve Bursa gibi illerde sevilen Şahin’in yeniden üretimi için düğmeye basılmıştı. Farklı bir isim ile çıkacak olan yeni Şahin’in değeri de 2023 yılının gelmesiyle birlikte belli oldu.

Otomobil sektörü denince özellikle de 90’lı yılları hatırlayanların aklına gelecek ilk markalardan biri olan Tofaş Şahin’in üretimi Türkiye’de bundan tam 20 yıl önce sonlandırıldı. 2003 yılından bu yana üretilmeyen Şahin’in ikinci eli ise çok kıymetli hale geldi. Öyle ki, pek çok sürücü aldığı Şahin aracını modifiye ettirerek, bu işi bir hobiye dönüştürdü. Şimdilerde Türkiye için klasik sayılabilecek olan Şahin’in bir kez daha üretileceği öğrenildi.

Tofaş’ın Şahin’in üretimini sonlandırma kararı almasının ardından Şahin’in hakları da satıldı. Mısır ve Etiyopya gibi ülkelerde 10 yılı yakındır devam eden Şahin üretimi, 2017 yılında dönemsel olarak askıya alınmıştı. Yeniden çıkacağı öğrenilen Şahin’in yeni ismi ve fiyatı ortaya çıktı. Şahincileri sevindirecek bu haber, sosyal medyada ise beklendiği gibi büyük bir yankı uyandırdı.

YENİ ŞAHİN İÇİN ÜRETİM BAŞLADI

En ufak bir ekleme dahi olmadan birebir orijinal üretim için düğmeye başlamış olan Şahin’in haklarını satın alan firma, ilk Şahin’i Holland Docc ismi ve logosuyla satışa çıkarmıştı. Bu sene de aynı adı taşıması muhtemel olan Şahin için çalışmalar çoktan başladı. Öyle ki, ilk part için alınan talepler bile doldu.

Fiyatı nedeniyle Etiyopya’da uygun olan Şahin, her üretiminde ilk partında çok sağlıklı satışlar elde etti. Şimdi de aynı satış rakamlarına ulaşması beklenen yeni Şahin’in özellikle motor kısmı orijinaline en yakın yerlerinden biri olacak.

ŞAHİN’İN FİYATI 13 BİN DOLAR

İlk part Şahinlerini piyasaya sürmeye hazırlanan Etiyopya’dan fiyatlar da geldi. Etiyopya için oldukça uygun bir fiyattan satışa çıkan yeni Şahin’in fiyatı 13 bin dolar. Elbette kur farkı nedeniyle Türkiye’de bu fiyat yaklaşık 250 bin TL.

Öte yandan Etiyopya’dan Şahin getirmek isteyenlerin ödemesi gereken tek rakam 250 bin TL değil. Gümrük vergisi, nakliye gibi ek hizmetler ödemesi gereken vatandaşların giderleri en az 400 bin TL’yi bulacak gibi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.