Sözleşmeli Personeller Dikkat! 140 Bin Kişi İçin Kadro Yolu Açıldı!

Sözleşmeli Personeller Dikkat! 140 Bin Kişi İçin Kadro Yolu Açıldı!
Yüzbinlerce sözleşmeli personelin kadro hakkına kavuşmasının ardından kapsam dışında kalan personeller için de kadro yolunun açıldığı öğrenildi. Cumhur İttifakı, konuya ilişkin önemli sinyaller verdi. İşte detaylar…

Geçtiğimiz senenin son çeyreğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan kadro çalışmaları, 2023 yılı itibari ile arama motorlarında sıklık ile sorgulanan konu başlıklarından birisi oldu. Sözleşmeli personellere kadro haklarının tanımlanmasını sağlayacak olan söz konusu yasa teklifi, geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe girerek resmen yasalaştı.

Resmi Gazete’de yayınlanan ve yüz binlerce sözleşmeli personeli memurluk haklarına ulaştıran yeni yasanın ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. İlk düzenleme kapsamının dışında kalan sözleşmeli personeller için de hazırlıklara başlanılmış olduğu öğrenildi.

KAPSAM DIŞINDA KALAN SÖZLEŞMELERİ PERSONELLER İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ!

Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte kamuda sözleşmeli olarak açılan 485 bin personele kadro hakkı verildi. Kararın ardından kapsam dışında kalan sözleşmeli personeller için de hiç vakit kaybetmeden harekete geçildiği öğrenildi. Taşeronlar, uzman çavuşlar, gaziler, şehit yakınları, belediye çalışanları ve daha pek çok farklı meslek grubunu kapsayacak olan yeni karar ile birlikte 140 bin sözleşmeli personele daha kadro hakkı verilecek. Ayrıca ders ücreti karşılığında çalışan sözleşmeli öğretmenler için de şartlar yeniden düzenlenecek.

DEVLET BAHÇELİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Geçtiğimiz günlerde sözleşmeli personellere ilişkin önemli bir açıklamada bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kadro çalışmalarının sinyallerini vermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terör ile mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük hakları ile ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçirmiş oldukları bir yıllık sürenin fiili hizmet olarak sayılmasına kadar pek çok mesele kalıcı olarak çözüme kavuşturulmalıdır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.