Bakanlıktan Araç Piyasasına Yakın Takip! 260 Bin Araç İçin O Bilgiler İstendi!

Bakanlıktan Araç Piyasasına Yakın Takip! 260 Bin Araç İçin O Bilgiler İstendi!
Otomobil piyasasında daha önce de gözlenen stokçuluk durumuna karşı harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, eylül ayından bu yana satışı gerçekleştirilmiş olan yüz binlerce araç için takip başlattı. İşte detaylar…

Ocak ayına girilmesi ile birlikte sıfır kilometre araçların satış fiyatlarına ortalama olarak yüzde 6 oranında zam yapıldı. Henüz markaların 2023 modellerini satış listelerine eklemediklerini belirten yetkililer, ilgili modellerin eklenmesi ile birlikte zam oranının yüzde 20’ye kadar yükselmesini beklediklerini ifade etti.

Sıfır kilometre araç sektöründe fiyatlar rekor seviyelere doğru giderken stokçuluk ihbarı alan Hazine ve Maliye Bakanlığı, yüz binlerce araç için denetim başlattı. Denetim kapsamında alıcılara da ulaşıldı.

BAKANLIKTAN ARAÇ SATIŞLARINA YAKIN TAKİP!

Son dönemlerde araç fiyatlarının arka arkaya zamlar almış olması, tüketiciler kadar yetkililerin de dikkatlerinden kaçmadı. Olası bir stokçuluk durumuna karşı harekete geçtiği öğrenilen Hazine ve Maliye Bakanlığı, eylül ayından bu yana satılan araçları yakın takip altına aldı. Edinilen bilgilere göre bakanlık, 13 distribütör ve 257 bayiden toplamda 260 bin aracın satış sürecine ilişkin ayrıntılı olarak evraklar talep etti.

ALICILARA ULAŞILDI!

Otomobil piyasasında özellikle sıfır kilometre araçlara yansıyan yüksek oranlı zamlardan sonra satışlar durma noktasına gelirken bu duruma stokçuluk yapan bazı fırsatçıların da sebep olduğu ileri sürüldü. Bunun üzerine harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, eylül ayından bu yana satışı gerçekleştirilmiş olan toplamda 260 bin araç için denetimlere başladı. Bayiler ve distribütörlerde çalışmalara devam eden bakanlık, söz konusu araçların yeni sahipleri ile de irtibata geçti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın teftişleri kapsamında ulaşılmış olan 260 bin alıcıya, araç satış sürecinde elden ödeme yapıp yapmadıkları, zorunlu olarak aksesuar satın alıp almadıkları soruldu. Ayrıca aksesuar bedelinin elden alınıp alınmadığı da yöneltilen sorular arasında yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.