EYT'lilerin Promosyon Beklentisi Suya Düştü! Mart Ayında Hesaplara Yatacak Tavan Tutar Belli Oldu!

EYT'lilerin Promosyon Beklentisi Suya Düştü! Mart Ayında Hesaplara Yatacak Tavan Tutar Belli Oldu!
EYT yasası için milletvekillerinin imza vermeye başladıkları şu günlerde bankalar da promosyon çalışmalarına başladı. Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte açıklanacak olan promosyon kampanyaları için tavan tutarın belli olduğu ileri sürüldü. İşte detaylar…

Sigorta giriş tarihi 8 Eylül 1999’den önce olan milyonlarca vatandaşı kapsayacak olan EYT yasası, son günlerde gündemden düşmemeye başladı. Yasanın ne zaman çıkacağı halen merak edilmeye devam edilirken milletvekillerinin yasa taslağı için imza vermeye başladıkları öğrenildi. İlerleyen günlerde Meclis Başkanlığı’nın onayına sunulacağı tahmin edilen düzenleme çalışmaları için geri sayım devam ederken EYT’lileri yakından ilgilendiren bir iddia gündeme geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzalanan maaş ödemeleri protokolü kapsamında emekli vatandaşlar için promosyon kampanyaları düzenleyen bankaların, bu kez de EYT’liler için hazırlıklara başladıkları öğrenildi. Edinilen bilgilere göre EYT yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte bankalar da güncel ödeme tutarlarını duyuracak.

EYT’LİLERİN PROMOSYON BEKLENTİSİ BELLİ OLDU!

Canlı yayında EYT düzenleme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dosyanın milletvekillerine sunulduğunu ifade etti. Söz konusu yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte 1 Mart tarihinde EYT’lilerin ilk maaşlarının yatırılmasının planlandığını ifade eden Bakan Bilgin, vatandaşların yüzlerini güldürdü.

EYT yasasının yürürlüğe girmesine oldukça az bir zaman kala EYT’lilerin promosyon beklentileri de ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre milyonlarca EYT’li, 20 bin TL tutarında promosyon ödemesinin yapılmasını bekliyor.

TAVAN TUTAR KONUŞULMAYA BAŞLANDI!

Geçtiğimiz sene 10 bin TL’ye kadar yükselen promosyon tutarları, ocak ayı itibari ile birçok banka tarafından düşürüldü. Asıl fiyat artışı için EYT yasasını bekledikleri düşünülen bankaların, promosyon için tavan tutarı 15 bin TL olarak belirleyecekleri ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.