Elektrik Tüketim Desteği Nedir? Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programından Kimler Yararlanabilir?

Elektrik Tüketim Desteği Nedir? Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programından Kimler Yararlanabilir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine verilen elektrik tüketim desteği programı merak ediliyor. Elektrik tüketim desteği yardım programından kimler, ne kadar süreyle yararlanabilir? İşte detaylar...

Elektrik tüketim desteği yardım programı, maddi durumu yetersiz olan vatandaşların en çok araştırdığı konulardan biri olarak öne çıkıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesindeki bilgilere göre bu program 3294 ve 2022 sayılı kanunlar kapsamına alınan kişilere yönelik başlatıldı. Bakanlıktan düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler elektrik tüketim desteğinden yararlanabilir. Bu program sayesinde maddi durumu yetersiz olan ve hak sahipliği verilen ailelerin elektrik faturalarına destek olunuyor.

Kimler Elektrik Tüketim Desteği Alabilir?

Bu destek programından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamındakiler yararlanabilir. Ayrıca 2022 sayılı 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkındaki kanunda belirtilen kişiler elektrik tüketim desteği alabilir.

düzenli merkezi yardım ve aylıklara eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardımı programı, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım programı, öksüz/yetim ve asker çocuğu yardım programı, şartlı eğitim – şartlı sağlık yardım programı, kronik hastalık yardım programı kapsamındaki hak sahipliği belirlenen kişiler elektrik tüketim desteğinden yararlanabilir.

Elektrik Tüketim Desteği Başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumsal internet sitesindeki duyuruya göre herhangi bir kuruma başvuru yapmaya gerek yoktur. Hak sahipleri TC kimlik karı ve elektrik faturası ile PTT şubesine giderek elektrik tüketim desteği hakkından yararlanabilir. Hak sahipliği kararı devam eden hanelerin sistem üzerinde aylık kontrolü yapıldıktan sonra elektrik faturası ödemeleri hazırlanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.