Uzay Meraklıları Dikkat! Türkiye Uzay Ajansı’ndan Personel Alımı…

Uzay Meraklıları Dikkat! Türkiye Uzay Ajansı’ndan Personel Alımı…
Uzay meraklılarına sevindirici haber geldi. Türkiye Uzay Ajansı personel alımı yapacak. Ajansta 10 uzay teknolojileri uzman yardımcısı alımı olacak. Başvurular e-devlet üzerinden gerçekleşecek. İşte detaylar….

Türkiye Uzay Ajansı personel alımı yapacak. Ajansta 10 uzay teknolojileri uzman yardımcısı için alım olacak. Başvurmak isteyen kimseler internet üzerinden e-Devlet sisteminden başvurabilir.

Personel alımı için sınav 6-10 Mart 2023 tarihinde Ankara’da yapılacak. Sınav sonrasında başaralı olan adaylar, personel alımı için hak kazanacak.

10 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı, 10 uzay teknolojileri uzman yardımcısı için duyuruda bulundu. Bu alanda 10 kişi istihdam edilecek.

Başkanlığın Resmi Gazete ’de yer alan haberine göre, genel idare hizmetleri sınıfından dokuzuncu derecede kadrolara atanmak ve uzay teknolojileri uzmanı olarak yetiştirilmek için, giriş sınavıyla uzay teknolojileri uzman yardımcılığı için 10 kişi istihdam edilecek.

SINAV 6-10 MART TARİHİNDE

Paylaşılan habere göre, mekatronik, bilgisayar, fizik, kimya, elektronik, harita ve malzeme mühendislikleri bölümlerinde birer, uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi alanında ise bir, havacılık ve uzay mühendisliği bölümünde iki olmak üzere toplam 10 uzman yardımcısı için alım yapılacaktır.

Personel alımı için giriş sınavı tek aşamalı olup sözlü bir şekilde yapılacak. Sınav 6-10 Mart 2023 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek. Sınav başvuruları 6 Şubat’a kadar e-devlet sistemi üzerinden Türkiye Uzay Ajansı Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ya da Kariyer Kapısı adresinden internet ortamında kabul edilecektir.

TEK AŞAMALI SINAV

2022 senesine ait Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan istenilen puan türünden en yüksekten başlayıp yapılacak olan sıralamaya göre ilan edilen kadro sayısının en çok dört katı kadar aday içine giren ve oluşturulacak Sınav Kurulu tarafından yapılacak olan ön değerlendirme sonucunda başvurusu onay alanlar giriş sınavına hak kazanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.