Gaziantep'te Emekliler ve Kamu Çalışanları Dikkat! Nisan Ayında Ödemeler Hesapta Olacak!

Gaziantep'te Emekliler ve Kamu Çalışanları Dikkat! Nisan Ayında Ödemeler Hesapta Olacak!
Hem emekliler hem de kamu çalışanları için müjdeli haber! Nisan ayında beklenen ödemeler gerçekleşecek. Emeklilere bayram ikramiyesi, kamu çalışanları içinde tediye ödemelerinin ikinci taksiti yatırılacak! İşte detaylar…

Nisan ayında yüzler gülecek. Hem kamu çalışanlarının hem de emeklilerin yüzleri gülecek. Emeklilerin bayram ikramiyesi, kamu çalışanlarının da tediye ödemelerinin ikinci taksiti nisan ayı içerisinde yapılacak!

Kamu çalışanları için tediye ödemelerinin en düşük 2 bin 168 lira en yüksek ise 8 bin 233 lira olarak açıklanmıştı.

KARAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Kamu çalışanları için her sene ek olarak ödenen tediyeler 52 gün olarak verilmekte.  26 günlük miktar senenin ilk yarısında ödenirken, senenin ikinci yarısında ise Cumhurbaşkanı kararıyla 26 günlük bir ödeme daha yapılıyor. Ödemeyle alakalı tarihler Resmi Gazete ’de yayınlandı.

Resmi Gazete yayınlanan habere göre tediye ödemelerinin ilk taksiti 27 Ocak tarihinde yapılırken, ikinci taksit ödemesi de 17 Nisan2da vatandaşların hesabına aktarılacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

 Emeklilerin ise bu sene için zam beklentisi sürüyor. 2021 senesinde 1000 liradan 110 liraya çıkartılmıştır. Bu sene ise daha yüksek bir miktarda artış olması beklentiler arasında.

Bir gazete haberine göre, Mecliste değerlendirilmesi beklenen konuyla alakalı rakamlar değişecek olsa dahi emeklilerin Nisan ayında en az 1100 lirayı ceplerinde olacağı garanti. Ücrete gelen zamla beraber mevcut miktarın artması beklentiler arasında. Emekliler için bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramından önce yapılacaktır.

İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Bu sene emekli ikramiyesinin ne zaman alınacağı ise tam tarih olarak henüz belli değil. Bu sene Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihinde başlayacak. Beklenilen ikramiyelerin ise bayramdan bir hafta önce hesaplara yatırılması bekleniyor. Emekli ikramiyelere gelecek olan zam oranı da merakla beklenmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.