Nesli Tükenmekte Olan Anadolu Leoparlarının Görüntüleri Kameraya Yansıdı!

Nesli Tükenmekte Olan Anadolu Leoparlarının Görüntüleri Kameraya Yansıdı!
Anadolu Leoparlarının nesli tehlikede. Geçtiğimiz günlerde ise iki ayrı bölgede görüntülendiler. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre iki ayrı bölgede Anadolu Leoparı görüntülendi. Anadolu Leoparlarının görüntüleri kameraya yansıdı! İşte detaylar...

Anadolu Leoparları kameraya yakalandı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi konuya dair sosyal medya hesaplarında açıklama yaptı. Neslinin tükendiği düşünülen Anadolu Leoparları gün yüzüne çıktı.

Anadolu Leoparlarını neslinin tükenildiği düşünülen hayvanlardan. Ancak geçtiğimiz günlerde iki ayrı bölge de görüntüleri kameraya yansıdı. Bakan Kirişçi, izini sürmeye heyecanla yolunu gözlemeyi sürdüreceğiz. Bu kadim topraklar her daim yurdu heybeti daim olsun, sözlerini kullandı.

GÖRÜNTÜLERİ FOTOKAPANA YANSIDI!

Bakanlıktan gelen açıklamada Kirişçi’nin mesajı paylaşılırken yürütülen çalışmayla alakalı olarak da bilgiler paylaşıldı.

Oldukça zor bir alan olan yaban hayatıyla alakalı çalışmalara, teknolojinin gelişmesiyle beraber fotokokapanlardan da destek alınarak yürütülmekte. Ülke genelinde doğaya yerleştirilen 3 bin fotokapan ile yürütülen çalışmalarda, yaban hayvanları insanlardan mümkün olduğunca az etkilenmekte. Böylece elde edilen verilen doğruluk ve güvenirlilik oranı da yükselmekte.

GÜNLÜK 25 KM’DEN FAZLA HATTI DOLAŞMAKTA

Nesli tehlike altında olan ve Anadolu parsı da denilmekte olan Anadolu Leoparının izi de Doğa ve Milli Koruma Parkla Genel Müdürlüğü tarafından son senelerde doğaya yerleştirilmiş olan fotokapanlarla devam ediyor.

Yürütülen çalışmalardan elde edilen bilgilere göre, birçok yırtıcı memeli gibi Anadolu leoparı da kendi yaşam alanı sınırlarında avlanmak ve bu alanı korumak için çabası sürüyor. DKMP Genel Müdürlüğünce bugüne kadar Anadolu leoparına ilişkin pek çok sayıda görüntü ve video kaydına ulaşılmış oldu. Elde dilen kayıtlara göre Anadolu leoparının bir günlük süre içerisinde 25 kilometreden fazla hattı dolaştığı görüldü.

EN AZ DÖRT FARKLI ALANDA

DKMP Genel Müdürlüğüne gelen ihbarların değerlendirilmesi üzerine, ülkede en az 4 farklı alanlarda leopar bireyleri olduğu belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.