Volvo, Zırh İle Donatılmış Uygun Fiyatlı Yeni Aracı İçin Hazırlıklara Başladı!

Volvo, Zırh İle Donatılmış Uygun Fiyatlı Yeni Aracı İçin Hazırlıklara Başladı!
Otomotiv sektörünün en sağlam otomobil modellerini üretmesi ile öne çıkan Volvo, uygun fiyatlı yeni aracı için hazırlıklara başladı. Tüketicileri heyecanlandıran Volvo’nun yeni aracında hangi özelliklere yer vereceği merak konusu oldu. İşte Volvo’nun yeni aracına ilişkin detaylar…

Pandemi ile birlikte ortaya çıkan çip krizi, son bir yıldır etkisini giderek artırmaya devam ediyor. Teknolojik ürünlerin üretimlerinde aktif olarak rol oynayan çiplerin üretiminde büyük problemlerin yaşanması, özellikle otomotiv sektöründe son dönemlerin en büyük krizinin ortaya çıkmasına sebep oldu. Ek olarak maliyetlerin de yükselmesi, sıfır kilometre araç modellerinin fahiş fiyatlardan satışa sunulmasına yol açtı.

Bir yılı aşkın süredir zam üzerine zam alan son olarak da 2023 yılına girilmesi ile birlikte ortalama yüzde 6’lık bir fiyat artışı yaşayan sıfır kilometre araç modelleri, yeni dönemde uygun fiyatlar karşılığında kendi aracının sahibi olmayı planlayan vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı. Bu noktada otomobil devi Volvo’dan yeni bir haber geldi. Sektörün en sağlam arabalarını üretmesi ile öne çıkan Volvo, diğer modellerine oran ile daha uygun fiyatlardan satışa çıkaracak olduğu EX90 ile yeni modelini kamuoyuna tanıttı.

ÖNCELİĞİ CROSSOVER!

Sektörün önde gelen üretici firmalarından olan Volvo, EX90 ile yeni dönemdeki amiralini kamuoyuna tanıttı. Volvo’nun yeni önceliğinin ailenin girişinde yer alacak olan kompakt bir crossover olduğu öğrenildi. Tasarımının yanı sıra pek çok farklı özelliği sayesinde de kendinden sonra piyasaya sürülecek olan modeller için referans niteliğinde olan EX90’ın ardından Volvo’nun giriş seviyesinde olan yeni hamlesi de öne çıktı.

YENİ EX30 GELİYOR!

C40 ve XC40 modellerinin alt kategorisinde yer alacak olan yeni modelin, EX30 ismi ile piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Genç jenerasyon için üretilecek olan EX30, fiyat konusunda da oldukça erişilebilir olacak. CEO Jim Rowan, bu konu üzerinde ciddi bir mesai harcandığını ifade etti. Araç içerisinde deri malzemenin kullanılmayacağı belirtilirken ana malzemelerin tamamının sürdürülebilir nitelikte olacağı açıklandı. Ayrıca aracın 250- 330 kilometre aralığında bir menzile sahip olacağı tahmin ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.