Araç Sahipleri Dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı O Sitelere Karşı Uyardı!

Araç Sahipleri Dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı O Sitelere Karşı Uyardı!
Motorlu Taşıt Vergisi’nin ilk taksitinin son ödeme tarihi yaklaşırken Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan araç sahiplerine yönelik önemli bir duyuru geldi. İşte kamu kurumunun o uyarısına ilişkin ayrıntılar…

2023 yılına girilmesi ile birlikte yeni ödeme kalemlerine ilişkin güncellemeler yayınlandı. Enflasyon ve maaş zamlarının açıklanmasının ardından güncellenen vergi oranları, araç sahiplerine de tek tek duyuruldu. Bu kapsamda Motorlu Taşıt Vergisi ödemek ile yükümlü olan milyonlarca araç sahibi, vergi dairelerinin yolunu tuttu.

Her sene iki taksit şeklinde tahsil edilen Motorlu Taşıt Vergisi’nin ilk taksit ödemesi son olarak 31 Ocak tarihinde yapılacak. 31 Ocak tarihini aşan ödemelere, faiz uygulanacak. Ödemeler araç sahiplerinden tahsil edilmeye devam edilirken Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan bu sürece ilişkin önemli bir açıklama yayınlandı. Araç sahiplerini ödeme sitelerine ilişkin uyaran kamu kurumu, detayları paylaştı.

TAKLİT SİTELERE DİKKAT!

Motorlu Taşıt Vergisi ödemek ile yükümlü olan vatandaşlara seslenen Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni bir açıklama yayınladı. Kamu kurumu, söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Başkanlığımız tarafınca elektronik ortamda sunuluna hizmetlerin yer aldığı İnteraktif Vergi Dairesi’nin ekran görüntüleri ve logosu kullanılarak özellikle MTV ve trafik para cezası ödemesi işlemlerine ilişkin sahte internet sitelerinin var olduğu tespit edilmiştir.”

KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZ ÇALINABİLİR!

Yapmış olduğu resmi açıklamanın devamında ilgili sahte logolu ve ekran görüntülü siteler aracılığı ile mükelleflerin kredi kartı ve şahsi bilgilerinin usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Gelir İdaresi Başkanlığı, bu konuya karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ödemelerin yalnızca arama motorlarına “Gelir İdaresi Başkanlığı” yazıldığında açılan resmi internet sitesi ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın mobil uygulaması aracılığı ile tahsil edilebileceğini ifade eden kamu kurumu, araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları adına tetikte olmaları gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.