Rus Milyarderin Şirketini Bir Türk Aldı! Telekom Şirketinin Yeni Sahibi Bir Türk Oldu!

Rus Milyarderin Şirketini Bir Türk Aldı! Telekom Şirketinin Yeni Sahibi Bir Türk Oldu!
Rus iş adamının şirketi artık bir Türk’ün oldu. Milyarder Roman Abramoviç’in telekom şirketi satıldı. Şirket 1 dolara satıldı. Şirketin sahibi artık bir Türk iş adamı oldu! İşte detaylar...

Ukrayna savaşı sonrasında uygulanan yaptırımlar nedeniyle başta Premie Lig takımlarından Chelsea başta olmak üzere pek çok varlığını kaybeden Rus milyarder Roman Abramoviç’in şirketi satıldı. İngiltere’de bulunan Telekom şirketi Truphone resmen satıldı artık.

Şirket sadece 1 dolara satıldı. Şirketin yeni sahibi Türk-Alman iş adamı Hakan Koç’un sahibi olduğu TP Global Operations firması oldu.

ŞİRKETİN YENİ SAHİBİ TÜRK-ALMAN İŞ ADAMI

Koç, Truphone eski yöneticisi Pyrros Koussios’la beraber geçen sene İngiliz hükûmetine başvurup, Truphone’a borçları artı 1 dolar teklifi sunmuştu. Süreç geçtiğimiz hafta tamamlanıp devir teslim töreni dün gerçekleşti.

İngiliz basınına konuşan Koç, şu ifadelere yer verdi; Oldukça rahatlatıcı bir durum, nihayetinde çalışmalara başlayacağız. Şirketin nereye gideceğini bilmeden çalışana arkadaşlar için oldukça külfetli bir zaman dilimi oldu. Müşterilerimizde şirkete sadık bir şekilde kaldı. Şimdi artık müşterilerimize neler olduğunu rahatlıkla anlatacağız.

PARA YATIRIMI YAPILACAK

Abramoviç’in petrokimya patronları Alexander Abramov ve Alexander Frolov ile uzun senelerdir yönettiği Truphone, e-SIM üretimi yapıyor. Şirkete 2020 senesinde 505 milyon dolar değer biçiliyordu. Dünya basını Abramoviç’in iki ortağıyla beraber şirket için harcadığı paranın 370 milyon doları bulduğunu yazdı.

2006 yılında kurulan şirket, borcuyla alakalı olarak bilgiler yansımazken, Koç’un anlaşma gereği önümüzdeki birkaç sene içinde şirkete 19 milyon dolar yatırmayı vaat ettiği söylendi.

Hedef, yeni dönemde bankalarla beraber çalışıp, şirketi faaliyet alanını büyütmek. Koç yeni dönem için şunları dile getirdi: Truphone, bu zaman kadar kazandıran bir yer olmamış. Şirketin sürdürülebilirliği için biraz para yatırımında bulunmak gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.