Teknoloji Devi Microsoft’tan Kötü Haber Geldi! Şirket Gelirlerinde Büyük Düşüş! Windows 11 Fayda Sağlamadı!

Teknoloji Devi Microsoft’tan Kötü Haber Geldi! Şirket Gelirlerinde Büyük Düşüş! Windows 11 Fayda Sağlamadı!
Dünyaca ünlü teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft ekonomik açıdan düşüşte. Şirket, geçen senenin ekim-aralık döneminde 2016’dan bu zamana kadar en düşük gelir artışını elde etti! İşte detaylar...

Dünyaca meşhur teknoloji devi olan Microsoft’tan kötü haber geldi. Mali takviminde ekim-aralık dönemini ikinci çeyrek olarak kabul eden Microsoft şirketi, bilançosunu paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre ekim-aralık döneminde 2016 senesinden bu yana en düşük gelir artışını elde etti.

ABD’li teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft’un net kar oranı geçen senenin ekim-aralık döneminde bir önceli sene aynı dönemine kıyasla %12 oranında düşüş yaşadı.

HİSSE KARI DÜŞÜSTE

Şirket ekim-aralık dönemini ikinci çeyrek olarak kabul etmekte. Mali takviminde ekim-aralık dönemi yani ikinci çeyrek dönemiyle alakalı olan bilançosunu paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre, şirketin gelirinde geçen senenin ekim-aralık döneminde bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla %2 artış yaşanarak 52.7 milyar dolara yükseldi. Microsoft şirketinin 2021’in temmuz-eylül döneminde 51.7 milyar dolarlık gelir elde ettiği de biliniyor.

Şirket bahsi geçen dönemde Haziran 2016’dan bu zaman en düşük gelir artışını elde etti. Microsoft’un net karı ise aynı dönemde %12 düşüş göstererek 16.4 milyar dolara kadar geriledi. Şirketin net karı geçen senenin aynı döneminde 18.8 milyar dolar olarak kayda geçmiştir.

Şirketin hisse başına karı da bu dönemde 2.48 dolardan 2.20 dolara geriledi.

İŞTEN ÇIKARMALARI DUYURMUŞTU

Amerikalı teknoloji firması olan Microsoft, geçen hafta 10 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu. Şirketin 8 seneyi geçmiş süredir en büyük işten çıkarma kararını aldı.

Şirketin CEO’su Satya Nadella da konuya dair çalışanlarıyla yazı paylaşmıştı. CEO, paylaştığı yazıda müşterilerin dijital harcamalarını optimize ettiğini belirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.