EYT'liler Dikkat! Uzman İsim Açıkladı: “Maaş Zammı Yüzde 30 Değil, Yüzde 17!”

EYT'liler Dikkat! Uzman İsim Açıkladı: “Maaş Zammı Yüzde 30 Değil, Yüzde 17!”
EYT yasasının yürürlüğe girmesine sayılı günler kala EYT’lilerin ne kadar maaş alacakları da hesaplanmaya başlandı. Konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan uzman isim, EYT’lilere yansıyacak olan maaş zammının yüzde 30 olmayacağını ileri sürdü. İşte detaylar…

Bir süredir beklenen EYT yasası için geri sayım devam ederken yasadan faydalanarak emekli olacak olan vatandaşların ne kadar maaş alacakları da merak konusu oldu. Konu ile ilgili olarak gözler Sosyal Güvenlik Kurumu’na çevrilirken uzman isimden çarpıcı bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde bir programa katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Hakan Özger, maaş sistemin bir hata olduğunu ileri sürdü. Bu hatanın EYT’liye de yansıyacağını ifade eden Özger, detayları paylaştı.

“SİSTEM YANLIŞ!”

Katılmış olduğu bir programda emekli maaşlarının hesaplanmasına ve son gelen yüzde 30’luk zamma ilişkin açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Hakan Özger, şu ifadeleri kullandı: “En düşük emekli maaşını yüzde 54 oranında artırdık. Diğerleri ise yüzde 30 oranında arttı. 3 bin 500 TL’lik alt sınırı 5 bin 500 TL’ye çekti. Arada 4 bin 800 TL olanları da yukarı tamamladık. Tamamlamak zorunda kaldık. Bu, hesaplamanın yanlışlığından kaynaklanan bir durum. Yarın öbür gün taban aylık 6 bin 500 TL olursa altta kalanlar tekrar yukarıya çekilecek, yukarıdakiler ise hep aşağıya doğru yaklaşacak. Matematiğin yanlışlığı sürekli olarak tekrarladığı için mağduriyet yaşanıyor.”

“MAAŞ ZAMMI YÜZDE 17 CİVARINDA!”

Kendisine yöneltilmiş olan “Bu sene EYT’lilerin maaş zamları yüzde 30’u bulacak mı?” sorusuna çarpıcı bir yanıt veren Özger, şu ifadeleri kullandı: “Hayır bulmayacak. Yapılan parametre hesabına göre yüzde 17 bandında olacak. Mesela aralık ayında 10 bin TL civarında maaş gören bir vatandaş, ocak ayında yüzde 30 alması gerektiğini düşündü ama bir baktı ki 11 bin 720 TL yatmış. Yani yüzde 17,2’ye denk gelen bir artış olmuş. EYT’lilerin durumları da bu. Burada ek olarak o 1,5 puanlık büyüme hızından kaynaklanan yüzde 30’luk pay var.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.