Antep Fıstığının Bilinmeyen O Tüketimi, Sayısız Fayda Barındırıyor!

Antep Fıstığının Bilinmeyen O Tüketimi, Sayısız Fayda Barındırıyor!
Gaziantep ilinin yöresel lezzetlerinden olan ve eşsiz tadı sayesinde ünü ülke sınırını aşan Antep fıstığı ile ilgili bilinmeyen bir detay ortaya çıktı. İşte Antep fıstığının doğru tüketim yöntemine ve faydalarına ilişkin ayrıntılar…

Ülkemizin dört bir yanı eşsiz lezzetler ile doludur. Öyle ki ülkemizi ziyarete gelen milyonlarca turist yalnızca kültürel geziler için değil Türk mutfağının mükemmel lezzetlerini yerinde yemek için de ülkemize uğramaktadır. Bu noktada gastronominin başkenti olarak gösterilen Gaziantep, lezzetleri ile öne çıkan şehirlerin başında gelmektedir.

Yöresel birçok ürünü ve yemeği ile dikkatleri üzerine çeken Gaziantep, Antep fıstığı ile de bilinmektedir. Birçok farklı çeşide sahip olan Antep fıstığı, eşsiz tadı sayesinde yurt dışına da gönderilmektedir. Bu noktada senelerdir tüketilen Antep fıstığına ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar, Antep fıstığı hakkında doğru bilinen yanlışları dile getirerek tüketicileri bilgilendirdi.

O ÇEŞİDİ DAHA LEZZETLİ!

Diğer kuruyemiş çeşitlerine göre daha pahalı olan ancak faydaları saymak ile bitmeyen Antep fıstığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, zamandan tasarruf etmek amacı ile satın alınan Antep fıstığı içlerinin aslında sanıldığı kadar taze ve lezzeti olmadığına dikkat çekti. Kabuklu Antep fıstığının ayıklanmış Antep fıstığına göre daha uzun süre tazeliğini koruyabildiğini ifade eden uzmanlar, lezzetin de bu çeşitte daha çok arttığını vurguladı.

ANTEP FISTIĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Antep fıstığının kabuğunda ciddi oranda lif olduğunu belirten uzmanlar, kabuğun mide zarını koruduğunu ve mide asidini dengelediğini ifade etti. Hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunların da Antep fıstığı tüketimi ile giderilebileceğini belirten uzmanlar, ayrıca E,C ve B vitaminleri sayesinde böbrek ve mesane bölgesinde oluşan kumların da rahat bir şekilde düşürüldüğünü vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.