Yeni Yapılandırma Paketi İle GSS Prim Borçları Da Silinecek Mi? GSS Prim Borcu Sorgulama Ekranı

Yeni Yapılandırma Paketi İle GSS Prim Borçları Da Silinecek Mi? GSS Prim Borcu Sorgulama Ekranı
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 yılı vergi ve borç yapılandırma paketi, son günlerde en çok sorgulanan konu başlıklarından birisi oldu. Vatandaşlar, yeni paket kapsamında GSS prim borçlarının da silinip silinmeyeceğini merak ediyorlar. İşte detaylar…

23 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilmiş olan kabine toplantısından çıkan 2023 yılı vergi ve borç yapılandırma paketi kararı, milyonlarca borçlunun yüzünü güldürdü. Birçok farklı borç kaleminin silinmesini ve yapılandırılmasını sağlayacak olan söz konusu pakete ilişkin sorgulamalar devam ederken vatandaşlar GSS prim borçlarının da paket dahilinde olup olmadığını merak etmeye başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 2023 yılı vergi ve borç yapılandırma paketinde hazırlıklar devam ederken söz konusu paketin GSS prim borcu olan vatandaşlara da ayrıcalık tanıyıp tanımayacağı merak konusu oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulundu.

GSS PRİM BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Yürütülen vergi ve borç yapılandırma paketi çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı Nureddin Nebati, paket kapsamında borçların 48 aya kadar taksitlendirilebileceğini ifade etti. Borçların peşinde ödenmek istemesi halinde ise yurt içi ÜFE tutarından kaynaklanan borcun yüzde 90’ının silineceğini belirten Bakan Nebati, prim borçlarının da paket dahilinde olduğunu bildirdi.

GSS PRİM BORCU NEREDEN SORGULANIR?

Aylık gelirin asgari ücretin üçte birini aşıp aşmadığı gelir testi ile tespit edilmekte ve aşmaması durumunda GSS primleri devlet tarafından ödenmektedir. Gelir testinin yapılmaması durumunda ise her ay asgari ücretin yüzde 3’ü kadar GSS prim borcu oluşur. Bu borç tutarı, e- devlet sistemi üzerinden online olarak sorgulanabilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.