Asgari Ücret Zammı, Sigorta Ödemelerini De Etkiledi! 4 Bin 895 TL'lik Ödemeler Hesaplara Aktarılmaya Başlandı!

Asgari Ücret Zammı, Sigorta Ödemelerini De Etkiledi! 4 Bin 895 TL'lik Ödemeler Hesaplara Aktarılmaya Başlandı!
Asgari ücrete ve diğer maaş ödemelerine gelen zamların ardından Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen ödeme hizmetlerinde de güncellemeye gidildi. İşte yeni dönem Sosyal Güvenlik Kurumu ödemelerine ilişkin ayrıntılar…

Asgari ücrete yüzde 54,66, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam gelmesinin ardından bu parametrelere bağlı olarak hesaplanan diğer ödeme kalemlerinde de değişikliğe gidildi. Başta sosyal yardım hizmetleri olmak üzere devlet eli ile yapılan diğer ödemeler de maaş zammı oranında artış gösterdi.

Yeni dönem maaş zamlarından etkilenen ödeme kalemlerine ilişkin bir duyuru da sigortalı yakınlarından kalan emekli maaşlarını almaya hak kazanan vatandaşlara yapıldı. Maaş bağlama oranlarına göre aylık tutarların yeniden hesaplandığını ifade eden yetkililer, ayrıca cenaze ödeneğinin de değiştiğini belirtti.

EMEKLİ YAKINLARINI KAYBEDENLER DİKKAT!

Emekli anne babalarını veya eşlerini kaybeden vatandaşlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bağlanan maaşlarda güncellemeye gidildi. Maaş bağlama oranına göre hak edilmiş olan tutarların yeniden hesaplandığını ifade eden kamu kurumu; yüzde 30 oranında hak edişi olanlara bin 792 TL, yüzde 45 oranında hak edişi olanlara 2 bin 688 TL, yüzde 60 oranında hak edişi olanlara 3 bin 585 TL ve yüzde 80 oranında hak edişi olanlara 4 bin 895 TL ödeneceğini belirtti.

CENAZE ÖDENEĞİ GÜNCELLENDİ!

Maaşlara gelen zamların ardından Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen hizmetlerden birisi olan cenaze ödeneğinde de değişikliğe gidildi. Yapılan açıklamalara göre 2023 yılı itibari ile yakınını kaybeden ve onun cenaze işlemleri ile ilgilenen tüm vatandaşlara, 2 bin 54 TL tutarında cenaze parasının yatırılacağı bilgisi kaydedildi. Bu tutar 2022 yılında bin 250 TL’ydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.