Kalbinizi Dinleyin! O Semptomlar Ölümün Habercisi Olabilir!

Kalbinizi Dinleyin! O Semptomlar Ölümün Habercisi Olabilir!
Hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde ölümlere en çok sebebiyet veren hastalıklar arasında yer alan kalp hastalıkları, uzmanlar tarafından değerlendirildi. İhmal edilen bazı semptomların kalp ömrü ile ilgili ipuçları verdikleri belirtildi. İşte o semptomlara ilişkin detaylar…

Her yıl hem ülkemizde hem de dünya genelinde milyonlarca vatandaş kalp hastalıklarından ötürü yaşamlarını yitiriyor. Son dönemlerde değişen yeme içme alışkanlıklarının yanı sıra genetik eğilimin de kalp hastalıklarına yakalanmada büyük önem taşıdığına dikkat çeken uzmanlar, bazı belirtilerin ihmal edildiğini vurguladı.

Her hastalıkta olduğu gibi kalp hastalıklarında da erken teşhisin hayati önem taşıdığına dikkat çeken uzmanlar, gün içerisinde göz ardı edilen bazı durumların kalp hastalıklarının habercisi olabileceğini belirtti. Vücudun farklı alanlarının kalp sağlığı hakkında önemli ipuçları verdiğine değinen uzmanlar, ilgili ipuçlarını vatandaşlar ile paylaştı.

AŞIRI TERLEYENLER DİKKAT!

Spor faaliyetleri esnasında aşırı terleyen insanları uyaran uzmanlar, fazla terlemenin kalp rahatsızlıklarına işaret ettiğini ifade etti. Bazı kalp problemlerinin aşırı terleme ile kendilerini belli ettiklerine dikkat çeken uzmanlar, özellikle düzensiz ve soğuk terlemelerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

BU AĞRILARA DİKKAT!

Çene ağrılarının sıklık ile diş ve diş eti rahatsızlıklarına bağlandığını belirten uzmanlar, bazı kalp rahatsızlıklarının da ciddi çene ağrılarına sebep olabileceğini ifade etti. Ağız ve çene bölgesinde meydana gelen zonklama ve uyuşukluklarının bilinen bir diş rahatsızlığı olmaması durumunda kalp hastalıklarının habercisi olduğunu ifade eden uzmanlar, özellikle çenenin sol kısmında meydana gelen ağrılar için mutlaka bir doktora başvuru yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Kalp rahatsızlıkları ve kalp krizi ile doğrudan ilintili olan göğüs ağrılarına dikkat çeken uzmanlar, sol kola, boyna ve sırta vuran ağrıların ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.