2023 Vergi ve Borç Yapılandırma Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

2023 Vergi ve Borç Yapılandırma Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmiş olan vergi ve borç yapılandırma paketi, arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya devam ediliyor. Borç yükümlülükleri olan vatandaşlar, yapılandırma başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyorlar. İşte 2023 vergi ve borç yapılandırma paketine ilişkin detaylar…

2022 yılının sonunda Meclis’ten geçen ve milyonlarca vatandaşın borç yüklerinden kurtulmalarını sağlayan vergi ve borç yapılandırma paketinin ardından yeni bir haber daha geldi. Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı vergi ve borç yapılandırma paketi üzerinde çalışmaya başlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların yüzlerini güldürdü.

23 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilmiş olan kabine toplantısı çıkışında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 vergi ve borç yapılandırma paketine ilişkin detayları paylaştı. Söz konusu paketin hazırlıklarının devam ettiğini ve yasa teklifinin hazırlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları sevindirdi. Açıklamaların ardından ilgili paketin yürürlüğe giriş tarihi ve diğer detayları sorgulanmaya başlandı.

2023 VERGİ VE BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİ DETAYLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları paylaşılmış olan vergi ve borç yapılandırma paketinin, cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı düzenlemesi olduğu bildirildi. 31 Aralık 2022 tarihinden önce oluşmuş olan gümrük, belediye, trafik, KYK ve diğer vergi borçlarını kapsayacak olan paketin, SGK primleri için de ödeme kolaylığı sağlayacağı bildirildi.

2023 VERGİ VE BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

31 Aralık 2022 tarihinden önce oluşmuş olan vergi borçlarını ve diğer cezaları kapsayacak olan yeni yapılandırma paketi, vatandaşlar tarafından sık sık sorgulanmaya devam edilirken paketin ne zaman yürürlüğe gireceği de merak konusu oldu. Yasa teklifi hazırlanmış olan paketin yürürlüğe gireceği tarih henüz netleşmezken ilgili yasa tasarısının şubat ayının ortasına kadar Meclis’e taşınacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.