Walmart’ta Ücretler Artıyor! Saatlik Ücrete Ne Kadar Zam Geldi?

Walmart’ta Ücretler Artıyor! Saatlik Ücrete Ne Kadar Zam Geldi?
Amerikalı perakende devi Walmart çalışanlarına zam kararı aldı! Şirket çalışanları için asgari ücret olarak 14 dolar vermeye karar verdi! Ücrette artışa giden şirket çalışanları yeni zamla beraber maaşlarını daha çok alacak! İşte detaylar...

Amerika’da perakende devleri arasındaki yarış sürüyor. Şirketler arasında saatlik ücret yarışına bir yenisi daha katıldı. Walmart şirketi çalışanlarına zam yaptı. Şirket çalışanları gelecek aydan itibaren saat başına asgari olarak 14 dolar almaya başlayacak.

Şirket saatlik ücreti arttırdı. Asgari üçerin artmasıyla beraber Walmart mağazalarında çalışanların saatlik ücreti 14-19 dolar arasında değişim göstermeye başladı.

ASGARİ ÜCRETE GÖRE ZAM GELDİ

Asgari saatlik ücret 2 dolar seviyesinde yükseliş gösterdi.

2 Mart 2023 tarihinden itibaren ortalama saatlik ücret 17 dolardan 17.50 dolara kadar yükselmesi beklentiler arasında yer alıyor.

Walmart çalışanları için maaş artışı yapıldı. Çalışanlar artık ücretlerini saati 14 dolardan almaya başlayacak.

BİRÇOK ABD MAĞAZINDA ÇALIŞANLAR NE KADAR ALIYOR?

Amerika Birleşik Devletleri’nin dev mağazaları arasında rekabet devam edeceğe benziyor. Birçok mağaza çalışanı için zam yapıldı.  Bu dev mağazalar arasında Amazom, Costco, Target 2021 senesinden bu zamana kadar saatlik Asgari Ücret olarak 15 dolar ödeme yapıyordu.

Artık Walmart Amerika’daki 6 bin mağazasında toplam 340 bin çalışanı için yeni zammı açıkladı. Çalışanların saatlik ücreti 14 dolar olacak.

Walmart şirketinin Amerika’da birçok şehirde şubesi bulunmakta. Süregelen perakende şirketler arasındaki zam yarışına kendisi de eklenmiş oldu. Çalışanlarının saat başına aldığı ücreti arttıran şirket, asgari ücreti göz önünde bulundurarak saat başına 14 dolar vermeye karar verdi.

Walmart’tan sonra başka zam haberinin gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor. Böylece Amerikalı perakende satış mağazalarından gelecek haberle, rekabet devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.