Gaziantep'te Süt Fiyatları Artmaya Devam Ediyor! Sütün Litresi Ne Kadar Oldu?

Gaziantep'te Süt Fiyatları Artmaya Devam Ediyor! Sütün Litresi Ne Kadar Oldu?
Son zamanlarda meydana gelen fiyat artışları süte de yansıdı. Sütün litresi 12 TL’ye yükseldi. Süte gelen zam sonrasında vatandaşlar şaşkın. Süt artık yeni zamlı fiyatından satışta olacak!

Arzda meydana gelen sorunlar neticesinde sütün fiyatı artık. Süt artık litresi 12 liradan satışta olacak. ASÜD Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kazancıgil’den konuya dair açıklama geldi. Kazancıgil duruma ilişkin neler söyledi?

Süte gelen zamlarda asgari ücretin etkili olduğu söylendi. Asgari ücrete gelen zam sonrasında birçok kalem de yaşanan artış sütü de etkiledi. Fiyatlar yükselirken talebin azalmamasını sebebi ise fiyatta meydana gelecek artış beklentisi olduğunu söyledi.

YÜZDE 12 CİVARINDA ZAM

Arz talep sorunları maliyet artışları ve sanayi talebinin yüksek olması süt fiyatının da artmasına neden oldu. Ulusal Süt Konseyi’nin en son güncellediği tavsiye satış fiyatı 8.5 TL olurken serbest piyasada süt 12 TL’ye kadar çıktı.

Hakan Kazancıgil’den  gelen açıklama şu yönde oldu: Geçen hafta gelen zam sonrasında piyasalara yeni yansıdığı söylendi. Marketler yeni yeni fiyatları değiştiriyor. Satışta ilk olarak düşüş yaşanabilir. Ancak maaş henüz vatandaşın cebine girmedi. Tüketimde arz talepteki oynaklığı görmek adına hem zammın oturması hem de zamlı maaşların alınmasını bekliyoruz, ifadeleri yer aldı.

ZAM BEKLENTİSİ SATIŞLARI ETKİLEMEDİ

Öte yandan toptancılar tarafında sürekli zam beklentisinin satışları yükselttiğine değinen Kazancıgil, elde 10 teneke peynir olsun, haftaya daha zamlanır, mantığıyla hareket edildiğini söyledi. Enflasyon ortamında maldan para kazanma denkleminden kaynaklı ilginç bir şekilde satışları destekledi. Satışlarda yükselen bir grafik yaşanarak çok düşen bir satış grafiği elde etmedik.

İşletmeler ürünlerinin satışını yaptı. Beklenilen gibi bir düşüşte yaşanmadı. İşler kötü bir durumda değil ancak finansmana operasyon ve ulaşımla alakalı sıkıntılar var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.