Gaziantep'te Yağmurun Tek Damlası Düşmüyor Ama Mekke Yeşillikler İçinde! Şok Açıklamalar Uzmanlardan Geldi

Gaziantep'te Yağmurun Tek Damlası Düşmüyor Ama Mekke Yeşillikler İçinde! Şok Açıklamalar Uzmanlardan Geldi
Sosyal medyada kıyamet alameti olarak tanımlanan olay görenleri şaşkına çevirdi. Çölleriyle ünlü Mekke’de dağlar yemyeşil oldu. Bilim insanları bunun sadece “iklim değişikliği” tabiriyle açıklanamayacağını söyledi…

Mekke günlerdir aşırı yağışlara teslim oldu. Kuraklığı ve çölleri ile ünlü kentte günlerdir devam eden yağmur herkesi şaşkına çevirdi. Aşırı yağışların ardından Mekke’de dağlar ve ovalar yeşile büründü. Sosyal medyada büyük ilgi gören bu olay kıyamet alameti iddialarının ortaya atılmasına yol açtı. Sosyal medya kullanıcıları Mekke’deki yeşeren ovaları göstererek “Arap Yarımadası yeşillenmedikçe kıyamet kopmaz” hadisini gündeme getirdi.

Mekke Yağmura Teslim Oldu

Ocak ayı başından bu yana devam eden yağışlar Mekke’yi teslim aldı. Kentte aşırı yağış yüzünden çok sayıda araç trafikte kalmış ve caddeler sularla dolup taşmıştı. Kutsal topraklarda yaklaşık 2 haftadır aralıklı olarak devam eden yağışların ardından dağlar ve ovalar yeşillendi. Kuraklığı ile bilinen Mekke, yemyeşil dağ ve ovalara kavuştu. Bunun üzerine sosyal medyada dönen fotoğraflarla birlikte kullanıcılar “kıyamet alameti” paylaşımlarında bulundu.

Peygamber Efendimizin Sözü Gündeme Geldi

Mekke’de dağ ve ovaların yeşermesiyle birlikte Hz. Ebu Hureyre’nin aktardığı hadis-i şerif gündem oldu: “Mal çoğalıp, kapıdan taşmadıkça kıyamet kopmayacaktır. O derecede ki: Bir adam malının zekâtını çıkaracak, fakat onu kabul edecek hiçbir kimse bulamayacak. Hatta Arap toprağı / Arap yarımadası (ziraat, mera, bağ-bahçe ile) ırmakların aktığı yemyeşil bir hale dönmedikçe kıyamet kopmaz.” (bk. Müslim, Zekât, 60; Ahmed b. Hanbel, 2/370, 417; Mecmau’z-Zevaid, 7/331

Çöllük arazilerin şiddetli yağışlardan sonra yeşillenmesini değerlendiren Prof. Dr. İhsan Çiçek, bunun iklim değişikliği olmadığını söyledi. İklim uzmanı, bu olaya iklim değişikliği diyebilmek için tekrar eden bir durum olması gerektiğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.