Koronavirüs Yeniden Mi Canlanıyor? Son Zamanlarda Vaka Sayıları Arttı!

Koronavirüs Yeniden Mi Canlanıyor? Son Zamanlarda Vaka Sayıları Arttı!
Üç sene öncesinde başlayan virüs salgını yeniden mi canlanıyor? Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs vakaları artıyor mu? Dünya Sağlık Örgütü konuya dair endişeli. Vakalar artış gösteriyor! İşte detaylar...

Yaklaşık üç sene önce başlayan salgın, tüm dünyayı etkisi altına aldı. Tam bitti derken yeniden canlanıyor mu? Son iki ayda meydana gelen ölümler uzmanlar tedirgin etti.

Dünya Sağlık Örgütü’nden konuya dair açıklamalar geldi. Genel Direktör küresel sağlık durumuyla alakalı olarak değerlendirmeler yaptı. Son sekiz haftada 170 binden fazla kişi Covid-19 nedeniyle yaşamanı yitirdiği açıklandı.

GERÇEK RAKAMLAR DAHA FAZLA

Gerçek rakamların bundan daha fazla olduğu söylendi. Son sekiz hafta içerisinde Covid-19 nedeniyle 170 binden fazla kişi yaşamını kaybetti. Fakat bunlar sadece raporlanan ölümler, gerçek rakamlar bundan daha fazla, açıklaması geldi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün en yüksek alarm seviyesi olan Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durum ilan etmesinden bu yana 3 sene geçtiğini belirten genel direktör, bu hafta içerisinde Covid-19 Acil Durum Komitesi’nin, virüsle ilgili durumun halen küresel bir acil durum teşkil edip etmediğini tartışmak için bir araya geleceğini belirtti.

VİRÜS  HAFİFE ALINMAMALI

Genel Direktör, artan ölümlerin kendisini endişelendirdiğini ifade etti. Salgının ilk başladığı üç yıl öncesine göre oldukça iyi durumda olsak da, salgına karşı küresel kolektif tepki bir kez daha baskı altında kalmakta, sözlerini kullandı.

Genel Direktör, çok az sayıda insanın özellikle yaşlı insanların yeterli seviyede aşılandığına değindi. Birçok kişinin de hatırlatma dozlarını yapmadığını söyledi. Kırılgan sağlık sistemlerinin grip ve diğer hastalıkların yanı sıra Covid19 virüsüyle başa çıkmakta zorlandığını ifade etti. Aynı zamanda şunu da ekledi: mesajım açık, bu virüs hafife alınmamalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.